avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu bunurile din masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu bunurile din masa succesorala

Tatal meu a decedat in mai, iar sotia supravietuitoare ( care nu este mama mea) nu doreste sa faca succesiunea, nici nu m-a informat ca a murit. Notarul nu poate face nimic fara masa succesorala, iar in instanta presupun ca tot eu trebuie sa aduc dovezi privind bunurile. Cum aflu eu activele mobile si imobile, apartamente, case de vacanta, conturi, actiuni, alte active financiare?
Va interesati la Primăria de la ultimul domiciliu ce bunuri a avut defunctul in rolul fiscal si agricol.
La primarie au numai bunurile din sector, dar din tara ce fac?
Pentru cele din tara vedeti daca gasiti acte doveditoare, si mergeti la primariile din locurile unde aceste bunuri se afla (daca va referiti la imobile).

Cat despre bunurile mobile la fel, vedeti de facturi sau alte acte doveditoare cum ca acesta le detinea.
In final daca doriti sa aflati valoarea masei succesorale in bani, trebuie apelat la un expert evaluator de bunuri pentru a va estima valoarea.

In principal deci va bazati pe actele doveditoare. Incercati poate puteti sa cooperati si cu sotia supravietuitoare, pentru a afla restul masei succesorale.
Mergeti la avocat ca sa va indrume.
Puteti deschide proces pe un bun deocamdata.
Oricum o sa va coste destul de mult taxele si avocatul care va trebui sa va faca macar redactarea actiunii ca sa nu aveti probleme.

La notar nu veti putea dezbate mostenirea.
Mai vedeti si sa nu va inlature de la mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenire si procedura succesorala Diana Neculae Diana Neculae Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este ... (vezi toată discuția)
Modalitate ridicare pensie decedat vrinceanumihaela vrinceanumihaela In urma decesului unuia din parinti (tatal)celalat parinte a vrut sa ridice ultima pensie din contul celui decedat iar cei de la banca nu au vrut deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor liliana szilagy liliana szilagy sunt pusa intr-o situatie putin delicata, in sensul ca particip la actiune in justitie de anulare a unui certificat de mostenitor. Prin certificatul de ... (vezi toată discuția)