avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea 72/2013 vs legea 46
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea 72/2013 vs legea 46

Buna ziua,
M-am lovit de o speta, un contract incheiat in 2014, deci sub imperiul legii 72/2013 cuprinde clauza,, in temeiul legii 469/2002 penalitatea de intarziere este de 0,3% pe zi de intarziere”. Dupa parerea mea este clar o clauza abuziva, strecurata, zic eu, din neatentia juristei. Ce parere aveti, ce solutii credeti ca exista, aveti informatii de practica judiciara in acest sens?

Alte discuții în legătură

Punere in intarzire in materie comerciala aartist aartist EXISTA UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE INTRE DOUA SOCIETATI COMECIALE IN CARE ESTE PREVAZUTA O CLAUZA PENALA PENTRU NEPLATA PRETULUI IN TERMEN. DE LA SCADENTA ... (vezi toată discuția)
Efecte abrogare lege dco dco un contract incheiat sub imperiul Legii nr. 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale nu prevede ca totalul penalitatilor poate ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale vioricapop vioricapop Buna. Am nevoie de putin ajutor. In 2007 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client, in cadrul contractului se specifica penalitati de 1% pe zi ... (vezi toată discuția)