avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor la Asoc. Proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor la Asoc. Proprietari ?

In caz ca nu se poate alege o comisie de cenzori, se poate angaja una persoana autorizata si anume "Contabil autorizat membru CECAR" care poate emite factura pentru serviciile prestate ? Subliniez ca este "Contabil autorizat" nu "Expert Contabil".
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
cetateandezamagit, utilizator
Cenzorul extern nu trebuie sa fie expert contabil, trebuie sa aiba studii economice si sa detina o forma juridica pentru a putea elibera factura de prestari servicii.
Poate avea studii medii economice si sa nu fie membru CECCAR.
Fiind vorba despre asociatie de proprietari,despre ce servicii prestate este vorba ?
Cenzorul are competenta sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele financiar contabile ale asociatiei de proprietari fara a putea intocmi documente contabile pentru si fata de terti
In cazul expus de dv cenzorul s-ar afla in situatie de incompatibilitate sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele pe care personal le-a intocmit
Nici poveste sa intocmeasca documentele contabile ale Asociatiei. Trebuie angajat un cenzor extern, care sa faca activitate conform legii asociatiilor de proprietari. Deoarece in cadrul Adunarii generale toti locatarii solicitati sa intre in comisia de cenzori, au refuzat.
Intrebare : Este conform legii asociatiilor, situatia in care cenzor poate fi o singura persoana care sa fie contabil autorizat, membru CECAR ? Va multumesc.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Cenzor extern tomasso tomasso Cenzorul extern (nu face parte din asociatie) in ce conditii poate fi numit in functie de catre asociatia de proprietari,subliniez dpv al legii, studii ... (vezi toată discuția)