avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorie ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorie ANAF

Am intrat in faliment cu firma si as dori sa stiu ce se intampla cu datoriile față de ANAF ? Ce se intampla daca nu mai pot plati datoriile fata de ANAF? Eu , ca persoana fizică , pot păți ceva? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
lucs1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: mroby , utilizator 08:40, 26 Octombrie 2018
Buna ziua,

Ar fi indicat sa verificati la dosarul cauzei daca lichidatorul judiciar, prin raportul cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, a indicat sau nu vreo persoana caruia i-ar fi imputabila.

Lichidatorul judiciar poate sa formuleze impotriva acelei persoane o cerere de angajare a raspunderii in conditiile Legii 85 /2014.

Art, 169 sune că
(1) La cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului judiciar, judecătorul-sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, fără să depăşească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
b) au făcut activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;
d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea. În cazul nepredării documentelor contabile către administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, atât culpa, cât şi legătura de cauzalitate între faptă şi prejudiciu se prezumă. Prezumţia este relativă;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;
g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori;
h) orice altă faptă săvârşită cu intenţie, care a contribuit la starea de insolvenţă a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.


Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răspunderea deținătorului părților sociale --clau-- --clau-- Bună ziua, într-un SRL cel care deține majoritatea părților sociale nu este răspunzător de nimic?Doar administratorul se poate face răspunzător față ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela In cadrul unei societati cu raspundere limitata, care are asociat unic, diferit de administratorul numit, ce raspundere ii revine administratorului?Pana unde ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! stanceni stanceni ce fac daca firma debitoare este radiata? cum reusesc sa recuperez datoria? impotriva cui imi indrept actiunea? (vezi toată discuția)