avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insolvență
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insolvență

Am lucrat în străinătate și nu am primit salariile pe ultimele 2 luni plus cele 3 luni aferente după închiderea fabricii . Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 10 Septembrie 2018
Contractul de munca cu ce angajator l-ati semnat , din tara sau din strainatate (din ce stat) ?
In Cehia .

Cornel Vasile a scris:

Contractul de munca cu ce angajator l-ati semnat , din tara sau din strainatate (din ce stat) ?

Contractul era pina la data de 4 noiembrie. 2018. Și ne-au anunțat că se va închide cu data de 1 august. Lunile iunie și iulie nu au fost plătite și având dreptul la 3 luni suplimentare lucrind in acea fabrică 2 ani și 6 luni din 2016 pina in 2018 1 august. Fabrică este din Germania având un punct și în Cehia contractul fiind semnat în Cehia. Am incercat sa iau legătura cu ei și nu primesc nici un răspuns .
geo1079 a scris:

In Cehia .

Cornel Vasile a scris:

Atunci cand un salariat considera ca angajatorul nu respectă legislaţia muncii:
- poate să apeleze la consilierea specialiştilor de la cel mai apropiat inspectorat teritorial de muncă;
- poate solicita efectuarea unui control.

Informaţiile pot fi găsite pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale pentru Inspecţia Muncii din Cehia
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci trebuie sa iau legătura cu cei din Cehia ? Aici nu se poate rezolva nimic ?

Cornel Vasile a scris:

Atunci cand un salariat considera ca angajatorul nu respectă legislaţia muncii:
- poate să apeleze la consilierea specialiştilor de la cel mai apropiat inspectorat teritorial de muncă;
- poate solicita efectuarea unui control.

Informaţiile pot fi găsite pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale pentru Inspecţia Muncii din Cehia
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Spor de fidelitate de dat inapoi iuliastefania2010 iuliastefania2010 Buna ziua, In anul 2009, mai exact pe data de 1.09.2009 am semnat un angajament de spor de fidelitate prin care ma oblig sa nu plec de la firma in termen ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la doi ani VanessaMiha VanessaMiha Buna ziua ! Am si eu o intrebare dar mai intai sa spun intamplarile de dinainte ca sa intelegeti mai bine. Am lucrat si intre timp am ramas ... (vezi toată discuția)
Lucru la minor de aproape 18 ani alexandragrumete alexandragrumete Buna ziua. In luna iunie doresc sa ma duc impreuna cu sora mea si cu copilul meu sa muncim in strainatate,in Germania. Nu am cu cine sa las copilul si ar vrea ... (vezi toată discuția)