Buna ziua !
Numele meu este Mariana Horlaceanu, sunt functionar public, lucrez in primarie si la 21 decembrie 2009 imi voi depune dosarul pentru iesirea la pensie .Raporturile mele de munca cu primaria inceteaza si mi se va intocmi fisa de lichidare.Printr-o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva, primaria trebuie sa returneze angajatilor o suma de bani,reprezentand niste sporuri salariale neplatite la timp in decursul anilor, parte din aceasta suma, deja ne-a fost restituita.
Ulterior apare Ordonanta de Guvern 71/2009, prin care angajatorul este obligat ca sumele restante sa se imparta in 3 transe care sa se restituie salariatilor in 3 ani consecutivi: 2010 , 2011, 2012.
Am citit ordonanta, dar nu prevede nimic legat de situatia functionarilor care ies la pensie si care isi inchie raporturile de munca cu angajatorul. Coroborat cu cea ce prevede Codul muncii, intrebarea mea este daca in situatia cand un salariat iese la pensie , angajatorul, atunci cand trebuie sa-i faca lichidarea, nu este obligat sa -i plateasca drepturile salariale la zi.
Serviciul resurse umane din unitatea unde lucrez mi-a facut cunoscut ca banii restanta ii voi primi ca si colegii mei, in 3 transe, in urmatorii 3 ani.
Va rog rog sa-mi raspundeti daca decizia lor este corecta, sau pot sa-mi plateasca sumele restante o data cu iesirea mea la pensie.
Astept raspunsul dumeavoastra prin e-mail si va multumesc foarte mult !
Avand in vedere dispozitiile OG nr. 71/2009, angajatorul este obligat ca sumele restante sa se imparta in 3 transe care sa se restituie salariatilor in 3 ani consecutivi: 2010 , 2011, 2012.
Intr-adevar, este o scapare a legiuitorul situatia incetarii raporturilor de munca sau de serviciu ... In acest caz, singura solutie este actionarea in instanta a angajatorului.