avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Nedepunere declaratie anuala de venituri Italia
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Nedepunere declaratie anuala de venituri Italia

Buna ziua. Daca puteti sa mi raspundeti si mie la o intrebare..Se pot lua autoritatile din Italia de bunurile personale din Romania? Tatal meu a decedat acum.3 ani , el a lucrat in Italia si din cauza ca nu a depus acea declaratie de venit are de restiut niste taxe care au ajuns la suma de vreo 6000 de euro.Mama a ramas in Italia si lucreaza dar fara carte de munca, a declarat decesul tatalui meu si acum autoritatile italiene ii cer ei sa plateasca datoria tatalui meu.Mama are casa in Romania si ii este teama acum ca daca nu plateste ii pot lua casa cei din Italia. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:36, 11 Septembrie 2018
Buna seara!
Se poate ajunge la o executare silita, conform acordurilor internationale incheiate intre cele doua tari. Banuiesc ca apartamentul era proprietate comuna, detinut anterior cu tatal decedat. Dar procedura dureaza. Chestiunea e ca se acumuleaza penalitati.
Aceasta e o problema a multor romani care lucreaza in strainatate. Au contracte incheiate legal, incaseaza salariul lunar, beneficiaza de asistenta medicala pe teritoriul statului in care sunt rezidenti, dar la obligatiile pe care le au fata de organele fiscale, nu le iau in seama. Iata ca se intampla si asta. Adica, daca vor, ne gasesc pentru a si recupera datoriile.
Sfatul meu, contactati un avocat roman din Italia pentru a va explica eventualele riscuri.

Bafta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raapuns.Tatal meu nu a facut intentionat chestia asta.Chiar nu a stiut .Au inceput sa i vina hartiile mamei dupa ce tata a decedat .Casa e bun comum dobandit in timpul casatoriei dar toate actele sunt pe numele mamei
Va trebui sa faceti succesiunea daca nu ati facut o deja. Nu sunt avocat, alte sfaturi nu va pot da, dar sunt destui avocati romani aici in Italia, care va pot ajuta in prima faza cu o consultanta platita. Dupa aceea decideti impreuna cu mama.
Intre timp, am sa vad daca gasesc ceva in legislatia italiana.

Am inca o intrebare. De la care autoritate din Italia a primit instiintare mama Dvs? INPS, Agenzia delle Entrate sau Equitalia?

Cu placere!
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Din ceea ce am gasit pe internet se pare ca nu se pot atinge de casa daca este unica proprietate si nu se incadreaza in categoria de "lux".
[ link extern ]

[ link extern ] /

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc .Agentia de la entrate

Alte discuții în legătură

Impozit catre statul italian. elenagrum elenagrum Daca nu am platit impozitul pe salariu vreme de trei ani in Italia si am fost luata in evidentele fiscului in acest sens, daca nu platesc ce risc sa se ... (vezi toată discuția)
Decedat cu cont în italia. cum poate afla moștenitorul, din românia, banca la care l-a avut? eduard95 eduard95 buna ziua, in urma cu 7 ani mama prietenei mele a decedat intr-un acident provocat in Romnia, la vremea aceea ea lucra in italia si avea deschis un cont ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)