avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decedat cu cont în Italia. Cum poate afla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decedat cu cont în Italia. Cum poate afla moștenitorul, din România, banca la care l-a avut?

buna ziua, in urma cu 7 ani mama prietenei mele a decedat intr-un acident provocat in Romnia, la vremea aceea ea lucra in italia si avea deschis un cont intr-o bana de acolo. intrebarea este cum pote afla in ce banca ar fi avut contul si cum ar putea sa scoata suma de bani pe care ar mai avea-o acolo (mentionez ca ste singura mostenitore).
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:03, 6 Mai 2018
Certificatul de deces al mamei si certificatul de nastere al prieteniei trebuie apostilate, traduse in italiana de catre un traducator autorizat iar traducerea trebuie apoi legalizata si apostilata din nou. Cu aceste acte, prietena dvs se poate adresa Fiscului din Italia (Agenzia delle Entrate) si Asociatiei Bancilor din Italia (ABI), cu o cerere prin care sa solicite date cu privire la bancile la care mama dansei a avut deschise conturi. Apoi, cu aceleasi acte, se poate adresa bancilor respective pentru a solicita eliberarea unui extras de cont.
Agenzia delle Entrate se prezinta declamata de succesiune. in anumite cazuri nu se face. Informatiile prezentate sunt foarte vagi. In Italia o succesiune se deschide in momentul mortii. Ati facut practica necesara in acest sens? Mostenitorul unde este ? Faptul ca are un certificat de mostenitor romanesc nu rezolva problema. Explicati mai bine problema dv. ca sa veti informatii de la banca trebuie sa dovediti calitatea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codice fiscal - ce putere are annesis annesis Buna ziua, Fratele meu a murit în accident în Italia și trebuie sa ridic suma din asigurare care îmi revine. Avocata care s-a ocupat de caz vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Somaj italia Opr88 Opr88 Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu o problema maicamea lucreaza in italia vrea sa obtina somaj dar iy trebuie rezidenta trebuie luata in spatiu ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie anuala de venituri italia Evyy Evyy Buna ziua. Daca puteti sa mi raspundeti si mie la o intrebare..Se pot lua autoritatile din Italia de bunurile personale din Romania? Tatal meu a decedat acum.3 ... (vezi toată discuția)