avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comerciantul nu îmi asigură garanția produsului ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comerciantul nu îmi asigură garanția produsului conform legislației. Pot să-l dau în judecată, am cum să câștig?

Buna ziua,

Am achizitionat un produs de pe un site, site pe care era mentionata perioada de garantie de 24 luni. Dupa 13 luni, produsul respectiv s-a defectat iar in momentul in care am contactat vanzatorul acesta mi-a mentionat ca perioada de garantie este de fapt de 12 luni si nu 24, in conditiile in care in momentul achizitiei nu am primit certificatul de garantie. Am contactat ANPC si dupa scurgerea a 2 luni de zile comerciantul a acceptat sa primeasca produsul in service ( cei de la ANPC mi-au spus ca print screen-ul fa ut pe site-ul comerciantului nu are nici o valoare si ca trebuie sa ma multumesc cu faptul ca ai fost draguti si incearca sa ma ajute totusi). Am trimis produsul pe adresa de service a comerciantului si dupa alte 18 zile nu am fost contactat de catre comerciant. Cum pot proceda? Am cum sa il dau in judecata? Am si cum sa castig?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:03, 13 Septembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Produsul era nou sau sh? 12 luni e termenul de garanție curent pentru cele din urmă
Da, sunteti pus chiar de comerciant intr-o situatie fragila - din interes sau dintr-o eroare. Posibil sa nu trimita certificatul tocmail pt a-si lasa "spatiu de manevra" atunci cand se strica produsul.

Solicitati asistenta legislativa Asociatiei pt protectia consumatorilor - gasiti pe net adresa - inainte de a lua masuri impotriva comerciantului sau de a-i solicita acestuia certificatul de garantie netrimis odata cu livrarea produsului.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
cumparatorul este persoana fizica sau juridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intra in atributile anpc sau tine de politie? aea aea Am cumparat un breloc spion de pe OLX, anunt publicat ca firma si exista si un site magazin. Produsul a venit prin posta fara factura si garantie, desi am ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon anulata in mod fraudulos iceblow iceblow Buna ziua , saptamana aceasta am intampinat o problema care voi incerca sa o descriu in randurile de jos cat mai bine si in cat mai putine cuvinte. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Returnare produs, cu dimensiuni specificate gresit pe site, fara plata transport remyvrs remyvrs Buna ziua, Am achizitionat o masina de spalat iar dimensiunile ei sunt diferite de cele specificate pe site-ul vanzatorului lucru ce ma pune in ... (vezi toată discuția)