avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda itm

Buna ziua
In urma cu 3 luni , lucram la casa mea in Romania, iar un prieten ma ajuta.
A venit control de la itm si am primit o amenda de 20.000 lei
Pe motiv ca eu ca si persoana fizica Nu l-am angajat


Cei de la ghiseu cand am platit amenda, au ramas socati , deoarece Nu au Mai vazut pe nimeni pana atunci Sa plateasca o amenda asa de mare doar pentru ca am avut un prieten care ma ajuta, si Nu lam angajat.

Este vreo cale prin care imi pot recupera bani?

Incident petrecut in Timisoara

Va Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 10 Septembrie 2018
Trebuia sa contestati amenda primita de la ITM ...... intr-adevar, in prezent, amenda pentru munca nedeclarata (munca la negru) este de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

Codul Muncii
Art. 260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)
Masuri legale angajat2222 angajat2222 Va rog sa imi spuneti daca exista masuri legale pe care le pot lua in aceasta privinta. La inceputul anului am fost angajat intr-un start-up condus de o ... (vezi toată discuția)
Munca la negru Mihai Rusu 82 Mihai Rusu 82 Am descoperit ca la locul de munca nu aveam contract individual de munca, lucram la negru cine stie de cand. Ce pasi trebuiesc urmati pentru a-mi recupera ... (vezi toată discuția)