avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Malpraxis sau nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Malpraxis sau nu

Buna ziua, doresc o informație cu privire la a o operație pe care a suferit-o copilul meu in urma unei fracturi supracondiliene de humerus stang. Precizez faptul ca în urma acestei interventii si datorită faptului ca oasele facturate nu au fost puse la "locul lor" acum are rotație de brat la nu stiu ce unghi (practic are mâna strâmbă adusa înspre interior) cu doua cioturi rămase care nu ii permite sa închidă mâna mai mult de 90 de grade. Nu va mai spun a avut brosa iesită prin operatia pe care a avut-o initial la paroscop si infecție in zona in care era iesită (constatând asta atunci când am dat ghipsul jos) desi am precizat ca cazut la scoala si posibil sa nu fie în regula pe perioada ghipsului. Acest medic refuzând sa opereze copilul sa înlăture acele rose care cauzează infecții si desi copilul era sub tratament cu antibiotic la consulatul altul medic. La insistentele noaste si a medicului care ii recomandase antibioticul l-a operat. După operatie ni s-a spus ca nu mai are nevoie de consult sau nici decum de fizioteratie. A trebuit sa mergem la un consult la ochi sa ne spună acel medic ca nu este bine după operatie. Acum după trei luni de la operație am aflat ca trebuia recomandată fizioterapia de catre medicul care la operat initial. Întâmplător sau nu am mers acum la un alt medic care ne-a recomandat fizioterapia poate se mai netezesc cioturile permitadu-i sa indoaie mai mult mana. Dupa doi ani va trebui sa intervină chirurgical la nivelul oraselor sa ii scurteze practic pe parte care a crescut mai mult datorită faptului ca a fost pusa strâmb. Nu va spun ca în acesti doi ani mana o sa se curbele si mai tare înspre interior datorită cresterii. Nu se mai poate interveni acum deoarece riscă sa ii afecteze articulatia. Va rog mult sa ma ajutati sa îmi spune-ti daca se consideră malpraxis mai ales ca cel mic plânge ori de cate ori mergem la spital spunând ca nu vrea sa fie iar operat. Aceasta fractura a suferit-o in urma unei excursii pe care a avut-o cu doamna invatatoare. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 18:02, 10 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati - va unui av din localitatea dvs pt a alege varianta potrivita spetei dvs o plangere penala sau o actiune civila.Nu va adresati colegiului medicilor pierdeti prea mult timp ,procedurile juridice nu sunt conditionate de o sesizare a colegiulu.Feriti-va de firme care recupereaza daune morale sub umbrela lor juristi resapati practica avocatura ilegal.Strangeti toate actele medicale,dovada cheltuielilor transport,medicamente,fizio si inarmati-va cu rabdare pt o lupta care poate dura cativa ani.Succes.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pare sa fie culpa medicul.
Aceasta inseamna ca veti obtine despagubiri dar va dura.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_381...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Din cele prezentate de Dvs. ar rezulta ca ar fi vorba despre o eroare medicala, insa acest fapt se poate dovedi cu un raport de expertiza medico-legala (ca proba pertinenta si concludenta) din care sa rezulte existenta raportului de cauzalitate intre fapta medicului (care a actionat in mod neglijent, imprudent) si urmarea mai grava (respectiv rezultatul mainii copilului Dvs., care in loc sa se vindece, dimpotriva are nevoie de operatii suplimentare care ar fi putut fi evitate daca s-ar fi actiona diligent).
Sfatul meu, este sa strangeti toate actele medicale de pana acum, interventii chirugicale, scrisori de internare, de trimitere de la un medic la altul, raze efectuate, medicamente, pansamente, fizioterapii etc. si sa cautati doi-trei martori, de preferinta specialisti (de exemplu, medicii care v-au trimis la doctorul initial, care au constatat starea de sanatate grava a mainii minorului) sau persoane apropiate.
Odata adunate aceste acte si odata gasiti martorii care au cunostinte directe despre starea copilului Dvs., sa cautati un avocat care sa va reprezinte drepturile si interesele, cu atat mai mult cu cat au trecut deja doi ani de la incident si trebuie sa actionati rapid, insa cu tact si multa rabdare.
Multa sanatate copilului Dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta malpraxis Davidbia Davidbia Buna ziua Friedmann Bianca ma numesc am o problema legata de o operatie de cezariana in urma cu 4 ani am nascut la un spital de stat in urma operatiei la 4 ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)