avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lipsă în gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lipsă în gestiune

Cum mă pot apăra dacă la inventarul realizat a ieșit o lipsă enormă într-un timp foarte scurt având în vedere faptul că nu am desfășurat activitate la punctul de lucru unde s-a efectuat inventarul decât 10 zile fiind trimisă pe alte puncte?Iar la inventar ieșind un minus mare pot fi trasă la răspundere?
Cel mai recent răspuns: Mihaela 85 , utilizator 08:42, 11 Septembrie 2018
Ati preluat pe inventar?
Buna ziua! Minusul la inventar se refera strict la perioada de timp cat Dvs. ati lucrat la acel punct de lucru?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
Da am preluat cu inventar dar la acel punct am desfășurat activitate doar 10 zile in decurs de 5 luni de la ultimul inventar.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ati preluat pe inventar?

La acel punct am lucrat doar 10 zile apoi am fost transferată pe alte puncte din deficiențe de personal.Având în vedere că nu am lucrat la acel punct pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită menționez că am preluat cu inventar.De la ultimul inventar au trecut doar 5 luni,iar lipsa e mare într-un timp scurt.

Avocat Carmen MATEI a scris:

Buna ziua! Minusul la inventar se refera strict la perioada de timp cat Dvs. ati lucrat la acel punct de lucru?

Nu se referă doar la acele 10 zile lucrate la acel punct ci la cele 5 luni de la ultimul inventar.

Avocat Carmen MATEI a scris:

Alte discuții în legătură

Pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită în gestiune? Mihaela 85 Mihaela 85 Bună ziua aș vrea să știu dacă pot fi trasă la răspundere pentru lipsa ieșită în gestiune preluată cu inventar chiar dacă nu am desfășurat ... (vezi toată discuția)
Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune Anca Brinzaru Anca Brinzaru Buna ziua! va rog ajutati-me si pe mine cu un raspuns concret. sunt angajata la o sc. , e un mag alimentar, sunt incadrata ca muncitor necalificat dar sunt ... (vezi toată discuția)