Buna ziua! Pe 5 octombrie 2019 copilul meu implineste 2 ani. Am înțeles că eu trebuie sa revin la locul de munca cu cel puțin 60 de zile pentru a beneficia de stimulentul de insertie până la 3 ani, asta inseamna 1 august. Înainte să intru în concediu de creștere copil am fost angajata pe perioada determinata. Intrebarea mea este: locul de munca (angajatorul)îmi poate asigura revenirea? Am uitat să menționez că lucrez in învățământ. Citeam undeva ,tot pe un site, că se poate reveni la locul de munca iar anjatorul îți poate asigura postul doar timp de6 luni. Este adevărat? Cum sa procedez? Mă puteți instala cu un articol din lege? mulțumesc mult
Acolo nu specifica daca este pe perioada determinata sau nedeterminata. Spunea pur și simplu așa ceva: citez Mamicile care stau in C.I.C. 2 ani nu sunt protejate de OUG nr. 111/2011 – printr-o omisiune voita, se pare, pentru ca statul isi doreste astfel sa incurajeze revenirea mamicilor in campul muncii – dar sunt aparate, totusi, de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National si de Codul Muncii. Acesta precizeaza clar ca angajatorul nu poate desface contractul individual de munca timp de 6 luni de la reluarea activitatii, salariatilor care au beneficiat de C.I.C. pana la 2 ani:
“Contractul individual de munca nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, pe motiv de necorespundere profesionala, pe o perioada de minim 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, in cazul salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.” CCMUNN - articolul 76 alineatul (3). Mă gândeam că mă pot lega de aceasta. Ce ziceți?