avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu de ingrijire si crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu de ingrijire si crestere copil

Avand in vedere ca am intrat in concediu de incrijire si crestere copil in iulie 2010, in momentul in care revin la locul de munca...mai este firma obligata sa imi asigure 6 luni locul de munca? Am tot auzit ca s-a schimbat codul muncii si ca s-ar fi scos aceasta precizare din el
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 6 Iulie 2012
1. In Codul Muncii nici nu a existat vreodata o astfel de prevedere...

2. Avand in vedere ca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedier4ea dvs, in conditiile prevazute de lege.

OUG nr.148/2005 nu prevede nicio masura de protectie pentru persoanele care revin la munca dupa terminarea CCC , asa cum se prevede i art.25 din OUG nr.111/2010.
ori nu inteleg eu raspunsul dvs ..ori nu este corect.
am gasit pe internet dar vroiam sa ma asigur ca este corect

=============================================================
citat

Acesta precizeaza clar ca angajatorul nu poate desface contractul individual de munca timp de 6 luni de la reluarea activitatii, salariatilor care au beneficiat de C.I.C. pana la 2 ani:

“Contractul individual de munca nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, pe motiv de necorespundere profesionala, pe o perioada de minim 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, in cazul salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.” CCMUNN - articolul 76 alineatul (3).
Ceea ce ati gasit pe Internet nu este valabil .. de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... asadar acea prevedere a fost odata valabila pana la 31.12.2010 , inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mamele care au nascut inainte de oug 111/2010, beneficiaza de 6 luni protectie contra somajului, la intoarcerea dintr-un cic de 2 ani? ralvintila ralvintila buna ziua, sunt mamica din 2010, si in curand expira termenul de 2 ani alocat ptr CIC. as dori sa stiu daca, la intoarcere la serviciu, beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu medical ingrijire copil adri_coco adri_coco buna,in momentul de fata ma aflu in cmc , de curand am aflat ca unitatea la care sunt angajata face restructurari iar postul meu va fi desfiintat.intrebarea ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu creștere copil Ioana206 Ioana206 Buna ziua! Pe 5 octombrie 2019 copilul meu implineste 2 ani. Am înțeles că eu trebuie sa revin la locul de munca cu cel puțin 60 de zile pentru a beneficia ... (vezi toată discuția)