Avand in vedere ca am intrat in concediu de incrijire si crestere copil in iulie 2010, in momentul in care revin la locul de munca...mai este firma obligata sa imi asigure 6 luni locul de munca? Am tot auzit ca s-a schimbat codul muncii si ca s-ar fi scos aceasta precizare din el
1. In Codul Muncii nici nu a existat vreodata o astfel de prevedere...
2. Avand in vedere ca ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, la revenirea din CCC angajatorul poate decide concedier4ea dvs, in conditiile prevazute de lege.
OUG nr.148/2005 nu prevede nicio masura de protectie pentru persoanele care revin la munca dupa terminarea CCC , asa cum se prevede i art.25 din OUG nr.111/2010.
Acesta precizeaza clar ca angajatorul nu poate desface contractul individual de munca timp de 6 luni de la reluarea activitatii, salariatilor care au beneficiat de C.I.C. pana la 2 ani:
“Contractul individual de munca nu poate fi desfacut din initiativa celui care angajeaza, pe motiv de necorespundere profesionala, pe o perioada de minim 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, in cazul salariatilor care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani.” CCMUNN - articolul 76 alineatul (3).
Ceea ce ati gasit pe Internet nu este valabil .. de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN ... asadar acea prevedere a fost odata valabila pana la 31.12.2010 , inclusiv.