avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare cim

Bună seara. M-am angajat începând cu data de 20.07.2018 cu o perioadă de probă de 30zile lucrătoare. Acum vreau sa renunț la acest serviciu deoarece nu se ridică la asteptările mele si mi-am gasit alt job mult mai bine plătit. Problema e ca trebuie sa plec de pe o zi pe alta. Ce trebuie sa fac sa nu stau in preaviz? Contractul e pe perioadă determinată în locul unei persoane aflate in concediu de crestere copil.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Larisa2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 11 Septembrie 2018
Vedeți art 31 alin 3 cm actualizat 2018.
Dacă nu mai sunteți în perioada de probă, vedeți art 81.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intrucat nu mai sunteti in perioada de proba , puteti solicita incetarea c.i.m.cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) sau prin demisie (art.81 C.mun.).

In prima situatie nu se acorda preaviz ,in cazul demisiei acesta poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie 20 zile lucratoare. W33dzLov3r W33dzLov3r Care sunt problemele pe care le pot intampina daca NU vreau sa stau cele 20zile lucratoare? am in contract de 2 luni, perioada de concediere/demisie de 20zile ... (vezi toată discuția)
Demisie contract pe perioada determinata AlexandruGSS AlexandruGSS Am semnat un contract pe o perioada determinata de 3 luni, cu o perioada de proba de 15 zile, iar la clauze se prevede \'perioada de preaviz in cazul demisiei ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)