avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Naturalizat American si mostenire in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Naturalizat American si mostenire in Romania

Sunt naturalizat American, și tatăl meu, și el naturalizat American, a murit acolo fără testament .
Prin legea Americana, sunt singurul moștenitorul lui legal (era divorțat de mult timp de mama mea).

El are un teren în România de 8000 euro valoare.

Legea Americana spune ca regulele de moștenire se aplica după regulele de moștenire de la tara unde terenul se găsește.

Am nevoie de făcut ceva demersuri în America înainte sa vin aici ?

Or pot sa vin direct cu toate actele mele și certificatul de deces?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
KOSTIC1, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:53, 12 Septembrie 2018
trebuie dovedite toate conditiile cerute de lege pentru a putea mosteni


Andrei Stefan Placinta a scris:

trebuie dovedite toate conditiile cerute de lege pentru a putea mosteni


Mulțumesc.

Condițiile acestuia cuprind demersuri făcute într o curte de lege Americana ?
Va puteti prezenta la un notar public din circumscriptia judecatoriei in care tatal a avut ultimul domiciliu (sau daca nu a avut domiciliu in romania, in circumscriptia judecatoriei in care se afla bunul) cu certificat de deces al tatalui si certificat de nastere al dvs. Daca certificatele nu sunt eliberate in Romania, trebuie sa poarte apostila aplicata in statul care le-a emis si trebuie transcrise la starea civila in Romania. Mai aveti nevoie de actul de proprietate asupra terenului si de doi martori care sa declare sub juramant ca l-au cunoscut pe tata, ca acesta a avut un singur copil si ca era necasatorit la data decesului. Martorii nu pot fi rude (mai apropiate de gradul 3) cu dvs.
Cel mai usor ar fi sa luati legatura cu un birou notarial competent. Eventual trimiteti actele pe email si primiti indicatii mult mai precise decat pe acest forum.


MihailZC a scris:

Mai aveti nevoie de actul de proprietate asupra terenului si de doi martori care sa declare sub juramant ca l-au cunoscut pe tata, ca acesta a avut un singur copil si ca era necasatorit la data decesului. Martorii nu pot fi rude (mai apropiate de gradul 3) cu dvs.


Mulțumesc.

In loc sa găsesc martori (dificil: am plecat din România acum 12 ani.) pot sa prezint documente notariale Americane despre divorțul și faptul ca eu sunt singurul lui copil?
Nu, procedura succesorala presupune ca notarul sa ia depozitiile a doi martori in mod obligatoriu, aceasta cerinta nu poate fi suplinita prin inscrisuri.

Alte discuții în legătură

Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
O cunoștință fără descendenți sau rude în viață mi-a lăsat un testament. care este procedura de dezbatere a moștenirii, și cine ar putea ataca testamentul? balaceanuandrei balaceanuandrei Am un testament lasat de o cunostinta fara copii sau alte rude(frati,surori,parinti).In ce conditii se face mostenirea si cine poate ataca testamentul. (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)