avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O cunoștință fără descendenți sau rude în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O cunoștință fără descendenți sau rude în viață mi-a lăsat un testament. Care este procedura de dezbatere a moștenirii, și cine ar putea ataca testamentul?

Am un testament lasat de o cunostinta fara copii sau alte rude(frati,surori,parinti).In ce conditii se face mostenirea si cine poate ataca testamentul.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 00:42, 11 Martie 2018
Buna ziua,
Ar trebui ca in vritutea acelui testament dupa decesul testatorului sa ii deschideti succesiunea. Daca nu se va declara nici un ascendent/descendent ca o accepta dumneavoastra deveniti unica mostenitoare testamentara iar daca la momentul inchiderii succesiunii nu se constata acceptari ei se considera renuntatori.
Pentru a deveni proprietar, pe baza testamentului, trebuie sa dezbateti succesiunea. In acest scop trebuie sa va prezentati la un birou notarial cu testamentul si certificatul de deces al persoanei respective. In cadrul procedurii succesorale, va trebui sa aduceti in fata notarului si doi martori care sa-l fi cunoscut pe defunct si sa declare ca acesta nu a avut frati, surori, parinti in viata si ca era necasatorit la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)