avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEMISIE PRESEDINTE ASOCIATIE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEMISIE PRESEDINTE ASOCIATIE PROPRIETARI

Buna seara.
Presedintele Asociatiei de Proprietari este in curs de a-si da demisia.
Nimeni nu vrea sa preia aceasta functie. Ce se va intampla ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teodor popic , utilizator 17:14, 22 Iulie 2024
pana la urma se va gasi cineva sa preia functia...
Eu sunt intr-o situatie similara.
Presedintele asociatiei a demisionat in umra cu 2 luni si nimeni nu doreste functia respectiva.

M-as gandi s-o preiau eu, aveti idee ce implicari sunt? Tin sa precizez ca nu am pretentii sa iau bani sau ceva de genul.

Vreau doar sa nu am vecini mereu la usa ca sa ma intrebe de cheltuieli sau diverse alte probleme mai mult sau mai putin reale.
In cazul in care presedintele de asociatie se afla in imposibilitate de a exercita obligatiile functiei ,legea in vigoare prevede ca acesta alege un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv care urmeaza sa exercite provizoriu pentru maxim 6 luni atributiile aferente presedintelui
Dupa cele 6 luni daca presedintele ales nu reia activitatea,urmeaza sa se convoace adunare generala pentru alegerea de nou presedinte de asociatie
@george4444
Normal ,daca reprezentantii asociatiei de achita de obligatii si in teremn legal informeaza proprietarii in listele de intretinere si in informatiile anexe la listele de intretinere-daca nu exista locatari "gica contra" nu ar trebui sa va confruntati cu situatii de genul celor precizate de dv
Si conform noii legi cum e ?
Va rog frumos sa ma lamuriti.

Conform noii legi, daca presedintele isi da demisia, vicepresedintele preia atributiile pentru 90 zile si in acest timp presedintele NU ESTE EXONERAT DE RASPUNDERE JURIDICA (art. 56 alin.1).
Adica presedintele raspunde in continuare pentru ce face altul ?

Intre timp a mai aparut o problema: se pare ca intreg comitetul va demisiona.
Va fi convocat AG in cel mai scurt timp posibil dar este foarte probabil sa nu gasim pe nimeni care sa vrea sa fie membru in comitet, iar presedinte nici atat. Discutia asta este de mai mult de un an. Si este clar ca vom intra sub incidenta prevederilor noii legi.

Care este solutia ? Legea noua obliga vechiul comitet (presedinte) sa isi indeplineasca obligatiile pana la alegerea unui nou comitet ? Cat timp: o luna, un an...?

Cum pot fi obligati niste oameni sa faca ceva ce nu pot sau nu vor ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Demisie di functia de presedinte debloc alin34 alin34 Buna . Ma poatesfatui cineva cum pot demisiona din functia de presedinte de bloc, din motive personalenu mai doresc sa raman si vreau sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie Dana Marin Dana Marin Am demisionat ieri din functia de presedinte al asociatiei. Am inregistrat demisia si am afisat-o in bloc. Am convocat in termen de 10 zile adunarea ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)