avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare cale de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare cale de servitute

Buna ziua,
As dori o indrumare in legatura cu o situatie care o am legata de o cale de acces.
Problema sta in felul urmator: in cartierul Rahova, o parcela de teren care avea dimensiunile de aproximativ 10x70 (700mp), cu un singur front stradal (10m), s-a impatit in mai multe parcele cu o cale de acces de aproximativ un metru ce deservaste parcelele respective.
Terenul aflat in posesia mea se afla pe la sfarsitul parcelei totale, fiind urmat de o ultima parcela, teoretic fiind astfel strabatut de calea de acces. Practic, cu mult inainte de a cumpara acest teren, vanzatorul si cu propietarul ultimei parcele s-au inteles sa faca gard intre terenuri, intru-cat propietarul ultimei parcele a achizitionat un alt teren adiacent, astfel avand acces din alta strada si ne mai dorind sa strabata cale de acces respectiva de peste 50 de metrii, iar vanzatorul terenului si-a pus poarta.
Acum vecinul respectiv spune ca doreste sa imparta iarasi terenul si sa faca acces pe unde era.
Mai mentionez ca vecinul respectiv si-a construit pe terenul respectiv o casa, lucru care nu stiu cat de legal este, avand in vedere ca este o distanta de peste 50 de metrii pe o cale de acces de mai putin de un metru. Adica pompieri nu au cum sa ajunga acolo cu futunul. Deci casa fie s-a ridicat fara autorizatie de construire, fie cu accesul din cealalta strada.
Intrebarea mea este daca eu am cum sa anulez calea respectiva de acces daca terenul vecinului are alta cale de acces? Eventual legile care trebuie sa le studiez pentru un raspuns.

Multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute? r_ivanis r_ivanis Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: Am incheiat un precontract de vanza-cumparare teren pentru o parcela de pamant si urmeaza sa se faca parcelarea. ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de acord daca am procent din drumul privat? GeorgeSD GeorgeSD Salutare, Situatia este aceasta: Parcela mea are acces la drumul public pe o latura. In partea dreapta exista un drum privat care merge la o casa din ... (vezi toată discuția)