avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de muncă: reținere din garanția ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de muncă: reținere din garanția gestionarului pentru obiecte care nu făceau obiectul gestiunii. Unde să ne adresăm cu această problemă?

Bună ziua! Sotul meu a lucrat 5 ani sofer distribuitor la o fabrică de pâine , in fiecare lună reținându-ise garantie pt. gestiune. Acum cand a demisionat i se impută la plata 50 de lazi din plastic. ( cu 10 lei lada). Mentionez ca predarea lazilor la plecare si la venire de pe traseu nu semna nimic pt. aceste lazi ,doar gestionarul isi nota pe o hartie. Ma puteti indruma unde sa ne adresăm cu această problemă? E ca si cum te-ai acuza singur de furt
..
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adridalma , utilizator 16:36, 11 Septembrie 2018
Exista o nota de constatare a pagubei ?
nu. a fost pus sa semneze ca i se oprește contravaloarea din garantie. Să recunoască ca el a "rătăcit" lazile pe traseu....
A ceva vreun act cu privire la recunoastere?
da. a semnat pentru ca altfel nu ii semnau ei deblocarea contului cu garantia...
In acest caz, conform Legii nr.22/1969, Cand gestionarul a cauzat o paguba in gestiune la locul sau de munca si aceasta nu se acopera integral in termen de o luna de la obtinerea titlului executoriu definitiv, unitatea se va despagubi din garantia in numerar constituita in favoarea sa.

Alte discuții în legătură

Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Am inteles ca se poate retine ca si garantie pentru gestionar intre 1-3 salarii,este vorba de salariu net sau brut? (vezi toată discuția)
Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Inventar elena milos elena milos Buna ziua Va rog frumos sa-mi spuneti care este rezolvare urmatoarei probleme; La firma care lucrez un gestionar si-a dat demisia si nu a participat la ... (vezi toată discuția)