avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Buna ziua,dupa cum spune si titlul,am nevoie de o clarificare pentru a intelege daca angajatorul meu a procedat legal sau nu in speta care urmeaza. In luna august am lucrat un total de 25 de zile din cele 31 ale lunii,cu 3 mqi mult decat ceea ce este prevazut in lege zile care ar fi trebuit platite cu spor de 75% . Firma mi-a platit efectiv 22 de zile pentru ca la nivelul firmei exista o practica numita compensare ceea ce inseamna ca la fiecare 3 luni se face un calcul si daca exista zile ramase in plus se platesc in acel moment.Daca in schimb exista luni in care ai lucrat mai putine zile,salariul ti-l dau tot pentru 22. Ca si exemplu,acum am cele 3 zile in plus de luna trecuta dar luna asta sunt planificat cu 20 de zile ceea ce ar insemna ca ar trebui sa mai iau banii pentru o zi platita extra si 2 normal. Este legala aceasta practica ?
Cel mai recent răspuns: aaionut30 , utilizator 14:51, 13 Septembrie 2018
Nimeni ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera platita-15 august Andrei Gica Andrei Gica Luna august a avut 22 zile lucratoare si o zi libera platita in data de 15.08.2011. Cati bani trebuia sa primeasca o persoana angajat pt un net de 1400, daca ... (vezi toată discuția)
15 august cum se plăteşte în ture 12/24 EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am următoarea nelămurire: am un salariat care lucrează 12/24 şi pe data de 15.08.2014 lucrează 12 ore. În luna august are 160 lucrătoare ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare si orelor lucrate in zile de sarbatoare legala naepot naepot Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu cum este legal sa se faca plata unui salariat care a realizat ore suplimentare si ore in zi de sarbatoare legala. Ex. luna ... (vezi toată discuția)