avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere din cauza alcoolului. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere din cauza alcoolului. Este adevărat că se prescrie dacă după un an nu a ajuns dosarul penal la procuror?

Buna seara,

Acum aproximativ 11 luni si 2 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru consum de alcool. Am avut 0.64 la fiola si 1 si 0.86 la sange. Nu am primit de atunci nici un raspuns , este adevarat ca dupa un an daca nu a ajuns dosarul penal la procuror se prescrie?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Daca un dosar se afla la politie si se efectueaza cercetari penale, acest fapt inseamna ca organul de politie care va instrumenteaza cazul se afla deja sub supravegherea unui procuror competent care se ocupa de dosarul Dvs., dovada fiind faptul ca aveti un numar de dosar penal atribuit (in cuprinsul acestuia trebuie sa apara litera P).
Raspunderea penala pentru infractiunea prevazuta la art. 336 Cod Penal constand in conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante nu se prescrie in termen de 1 an de zile, ci in termen de 5 ani de la data savarsirii faptei.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intervine prescriptia in 5 ani daca nu se efectueaza niciun act de procedura in cauza, altfel cursul prescriptiei se intrerupe si după fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie, putandu-se ajunge pana la o perioada 10 ani.
In concluzie, nu va ganditi la prescriptie, exercitati-va apararea.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan 1edi 1edi Buna ziua, acum aproximativ 3 luni am fost oprit de politie. Am suflat in fiola si a iesit 0.53 mi s-au recoltat probe de sange care din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.79 in fiola robertaamn robertaamn Buna ziua, am avut acum 3 zile o problema cu politia. Cum a fost Craciunul am baut putin si apoi m-am urcat in masina sa merg acasa iar pe drum m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Monique18 Monique18 Buna seara. Socrului meu i s-a retinut permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si i s-a facut dosar penal.Nu s-a produs nici un ... (vezi toată discuția)