avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Employee stock option
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Employee stock option

As dori sa aflu daca legislatia romaneasca reglementeaza atribuirea de actiuni slariatilor in sistemul "Employee stock option"
Cel mai recent răspuns: mihai.bratescu , utilizator 16:51, 12 Noiembrie 2009
Legislatia romaneasca nu prevede o astfel de "procedura" insa ea nu este nelegala! Ramane la latitudinea angajatorului si angajatului daca recurg la un astfel de sistem !B-)
Multumesc!
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

p) avantajele sub forma dreptului la stock options plan, la momentul angajării şi implicit la momentul acordării;

art 55 cod fiscal

dar va rog, reveniti si definiti notiunea, sa nu fie o confuzie ; dupa cum vedeti in codul fiscal nu apare exact denumirea pe care dvs ati scris-o
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
Multumesc de raspuns. Intradevar in Cosul fiscal notiunea utilizata este de stock options plan.
Notiune utilizata de mine este preluata de seful meu din documentele unei corporatii britanice, care acorda managementului astfel de bonusuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare avantaje sub forma dreptului la stock options plan laura_neatu laura_neatu Buna ziua, Cf Codului fiscal (art.55 si art.296^15), avantajele sub forma dreptului la stock options plan, nu sunt taxabile la momentul acordarii si la ... (vezi toată discuția)
Avantaje in natura acordate salariatilor monica36 monica36 Avantajele in natura acordate salaritilor se asimileaza salariilor si se impoziteaza cu cas, imp...etc. sau nu.Firma plateste si TVA aferent produselor? Este ... (vezi toată discuția)
Impozite salariu compensatoriu concediere individuala MISKA5 MISKA5 buna seara!ce retineri se fac la plata unui salariu compensatoriu la concedierea individuala?plata lui se face in luna cand expira contractul sau in perioada ... (vezi toată discuția)