avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 994/2018 - intrare separata fata de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 994/2018 - intrare separata fata de locatari

Buna ziua. Am achizitionat (prin credit ipotecar) un apartament la parterul unui bloc pentru a deschide acolo un cabinet stomatologic. Am sediul social acolo( am semnaturile vecinilor directi si a asociatiei) iar apartamentul este in curs de renovare.
Problema este ca am fost informat de colegiul medicilor dentisti ca:
“Dragi colegi,
In conformitate cu Ordinul 994/2018 pentru modificarea si completarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei,aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 119/2014 –publicat in M.Of. nr. 720/21.08.2018
Va informam ca incepand cu data de 21 august 2018 cabinetele de medicina dentara amplasate in cladiri de locuit sau in cladiri in care se desfasoara si alte activitati se avizeaza numai cu respectarea urmatoarelor conditii:
-Sa asigure intrare si circuite separate fata de locatarii din imobilul respectiv
-Sa asigure schimbarea destinatiei spatiului, conform activitatii desfasurate”

Sa inteleg ca sunt obligat sa sparg un perete si sa fac intrare separata in apartament? Ce presupune asta? Cui trebuie sa cer acordul? Vecinilor? Asociatiei? Primariei? Bancii?!
Dupa ce sparg zidul, trebuie sa pun o scara/platforma pe aleea din fata blocului. Am voie? Am nevoie de acordul primariei?
Multumesc frumos de ajutor. O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Dr.DanielRogojan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:03, 12 Septembrie 2018
Aveti nevoie de un proiect de ctii. intocmit de o firma autorizata. La proiect trebuie sa anexati avizul locatarilor/ al asociatiei de locatari obtinut in noile conditii,
In baza proiectului trebuie sa solicitati si sa obtineti certificat de urbanism si autorizatie de ctie. de la primarie. Se platesc taxe.
Puteti demara lucrarile numai cu avizul ISCtii. Se plateste taxa de constructie.
Este necesar sa executati intrarea separata care implica acord asociatie de proprietari,,proiect tehnic autorizatie de constructie certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)
Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)