avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... concurs de infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

concurs de infractiuni

buna ziua
daca intr un interval de o zi am comis 20 de infractiuni de inselaciune...20 de acte materiale..cu acelasi continut....pedeapsa va fi aplicata in urmatorul fel: cate o pedeapsa pentru fiecare infractiuni ..ramane pedeapsa cea mai grea la care se adauga o treime a celorlate pedepse?
Cel mai recent răspuns: dan996 , utilizator 00:47, 21 Septembrie 2018
Buna ziua!
Da. Este concurs. Calculul dvs. este corect.
dar totusi........daca fur 30 de gaini intr o ora si pun inntr un sac.....voi fi pedepsit pentru fiecare gaina? 30 de infractiuni? cate o infractiune bucata? :)
si tot asa cu inselaciunea......daca insel odata 30 de persoane voi fi pedepsit pe bucata? :)
nu trebuie sa treaca un anumit timp ca sa fie definite ca doua infractiuni separate?
Este acelasi lucru ca la luarea si darea de mita. Cate o infractiune ori de cate ori cineva ia sau da mita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta comisa nov.2005-iun.2016 mariacomanescu1995 mariacomanescu1995 Va rog sa-mi spuneti cand se prescrie urmatoarea incadrare si daca se judeca dupa noul sau vechiul cod penal( faptele s-au petrecut in perioada nov.2005-iunie ... (vezi toată discuția)
Cumulare pedeapsa astridamel astridamel Pentru o infractiune de inselaciune in forma continuata, cineva a primit, prin aceeasi hotarire sentinta, in prima instanta , o pedeapsa de 4 ani si alta de ... (vezi toată discuția)
2 dosare penale ripi ripi Buna ziua. Asi dori sa stiu ce patesc la doua dosare penale unu pt alcool al doilea pt dare si luare.Va multumesc (vezi toată discuția)