avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proiect casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proiect casa

Bună ziua,
În urma cu 5 luni am contactat un arhitect în vederea obținerii unui proiect de casă, confirmat de altfel în urma achitării avansului de 50%
După obținerea avizelor am luat legătura cu acesta, pentru întocmirea documentatiei în scopul obținerii autorizației de construire, dânsul însă a precizat ca trebuie sa trimita proiectul la verificat. Au trecut 3 săptămâni și nu răspunde, nici o veste.
Spuneti-mi va rog dacă proiectul trebuie verificat de cineva și de ce durează atât de mult, având în vedere ca am plătit avansul acum 5 luni.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Mutulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mutulea , utilizator 18:02, 14 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati incheiat niciun contract cu acel arhitect ?

Verificarea proiectului unei constructii se realizeaza de catre verificatori atestati MLPTL (acestia nu pot fi si autorii proiectului) pentru diferite specialitati (rezistenta, foc, siguranta in exploatare).
In ceea ce priveste locuintele unifamiliale, este necesar doar referatul de verificare a rezistentei cladirii in vederea obtinerii autorizatiei de construire. Exceptie fac cladirile de importanta redusa (maxim S+P+1E) din mediul rural, pentru care nu este obligatorie verificarea proiectului.

Detalii
[ link extern ] /
Bună ziua și mulțumesc mult pentru răspuns.
Am rezolvat, intradevar, avem contract și i-am amintit acest lucru!
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin DoKul DoKul Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin ... (vezi toată discuția)