avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiderea holului comun celor 2 apartamente, in deplin acord de catre mine ca proprietar si proprietarul apartamentului vecin

Ce pasi trebuie urmati pentru a inchide acel hol comun cu o usa pe care s-o folosim atat eu cat si vecinul din fata?...avand in vedere ca nici-un alt vecin de bloc n-are vre-o folosinta in afara de noi( eu si vecinu')
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 12:41, 5 Aprilie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In functie de proiect, daca sunt afectate sau nu structuri de rezistenta, este nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie. Pentru obtinere autorizatie este necesar avizul asociatiei de proprietari/ al proprietarilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi spatiul este folosit doar de cei doi proprietari, acesta face parte din proprietatea comuna si trebuie sa aveti acordul tuturor.
Va multumesc mult!!!!...aveti idee si ce tip de firma autorízata ? firma de proiectare , arhitectura?...multumesc inca o data!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018 care prevede concret procedura de parcurs pentru schimbarea destinatiei partii comune de condominiu
Sunt obligatorii acordul tuturor vecinilor ,al asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale si alte formalitati proiect tehnic,autorizatie constructie cetificat de urbanism,modificat cadastru la cele 2 apartamente
Multumesc mult!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)