avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de mostenire teren

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat legat de niste acte de mostenire asupra unui teren.
"Povestea" incepe in momentul in care bunicul meu a depus cerere de retrocedare a unui teren detinut candva.
I-a fost retrocedat, dar nu terenul propriu zis, ci i-au fost date actiuni la o societate agricola.
La un moment dat bunicul decedeaza. Tatal meu, impreuna cu fratele lui, fac succesiunea dupa tatal lor. Mai mult decat atat, fiind vorba de mai multe proprietati, fac partaj, actiunile in discutie revenindu-i tatalui meu. Ulterior a decedat si tatal meu. Mama mea si cu mine facand succesiunea de pe tatal meu incluzand acele actiuni.
Intre timp prefectura Buzau, acolo unde este situat terenul, decide ca, cei care au actiuni la societatea agricola respectiva, sa primeasca de la primarie terenul propriu zis.
Intre timp a decedat si mama mea, eu facand succesiunea si dupa ea.
Dupa muuulti ani primesc titlul de proprietate asupra terenului pe numele bunicului.
Acum apare problema. Notarul unde am facut succesiunea celorlalte bunuri dupa mama nu vrea sa suplimenteze masa succesorala de pe urma mamei cu acel teren motivand ca in certificatele de mostenitor de pe urma bunicul si de pe urma tatalui meu sunt trecute actiuni, actiuni care au fost ulterior "transformate" in teren propriu zis. M-a trimis sa rezolv problema incepand de la bunicul.
Pe de alta parte notariatul unde a facut tatal meu succesiunea dupa bunicul imi spune ca nu are ce act sa-mi faca pt ca de suplimentare nu poate fi vorba intrucat nu se suplimenteaza nimic. Terenul, la vremea respectiva, era sub forma de actiuni.
Mai mult, de pe bunicul a fost facut partaj, actiunile respective fiind cuprinse in partaj.
Dupa parerea acelui notar ar trebui sa pot face mostenirea dupa mama in forma in care se gaseste actualmente terenul, chiar daca in celelate certificate de mostenitor apar actiuni.
Mentionez ca eu am acte doveditoare ca acele actiuni au fost "transformate" in teren, furnizate de primarie. Practic in baza lor s-a emis titlul de proprietate.
In momentul de fata nu pot intra in posesia terenului fiind, cu actele, prinsa cumva intre doi notari si sincer nu stiu ce sa fac. M-am blocat.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. In ce directie sa o apuc? Unde sa ma duc? Ce pot face in situatia asta?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
ilbobass, utilizator

Alte discuții în legătură

Suplimentare certificat de mostenitor ilbobass ilbobass Retrocedarea, in baza legii nr. 18 / 1991, a unui teren s-a facut initial sub forma unor actiuni la o societate comerciala (agricola). Ulterior, in urma unei ... (vezi toată discuția)
Mostenire dan2 dan2 Bunica, fosta proprietara de teren agricol, a decedat in [b]1958.[/b] Tatal meu, unul dintre copii, a decedat in [b]1946[/b], iar mama s-a recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Suplimentare mostenire mya69 mya69 Buna ziua, In 1998 a decedat tatal meu si am facut succesiunea dupa dansul (eu si fratele meu am renuntat in favoarea mamei) pentru tot ce avea in ... (vezi toată discuția)