avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

Buna ziua!Am o condamnare pe care o voi atasa mai jos si vreau sa stiu cand se poate face reabilitarea...Multumesc!
In baza art. 215 al. 1,2,3 V.C.p. cu aplic. art. 5 N.C.p., art. 396 al. 10 C.p.p., art. 74 al. 1 lit. a, c şi al. 2 V.C.p. şi art. 76 al. 1 d V.C.p. condamna inculpatul X la pedeapsa închisorii de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 71 V.C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a şi lit. b V.C.p. În baza art. 81 V.C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 V.C.p. În baza art. 71 al. ultim V.C.p. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. Mentionez ca Sentinta a fost pronuntata in data de 03.02.2016 si nu am savarsit nici o alta infractiune.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Andreea 2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea 2017 , utilizator 12:40, 13 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 86 c.p. 1969
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Sentinta a fost pronuntata in data de 03.02.2016 si mentionez ca nu am savarsit nici o alta infractiune.
Cand voi beneficia de aceasta reabilitare!!Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa 2 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva.
Multumesc!voi solicita cazierul judiciar(inteleg ca dupa 10 zile de la data pronuntarii a ramas definitiva daca nu s-a facut apel )..Sper sa fie in regula ptr a ma angaja...O zi frumoasa va doresc!!!
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Andreea 2017, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Hotarare de condamnare pentru sav. infract. prev.de art.86 al.2 din oug.195/2002-lamuriri Nicoleta16 Nicoleta16 În baza art. 86 alin. 2 din OUG nr. 195/2002 si art. 13 V.C.p., condamnă pe inculpatul ........, la pedeapsa de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)