avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare de condamnare pentru sav. infract. prev.de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare de condamnare pentru sav. infract. prev.de art.86 al.2 din Oug.195/2002-lamuriri

În baza art. 86 alin. 2 din OUG nr. 195/2002 si art. 13 V.C.p., condamnă pe inculpatul ........, la pedeapsa de 6 luni pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi b V.C.p., pe durata executării pedepsei principale şi în condiţiile prevăzute de art. 71 V.C.p.. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului pe o durată de 2 ani si 6 luni reprezentând termen de încercare potrivit art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal privind revocarea suspendarii conditonate a executarii pedepsei aplicate in cazul savarsirii cu intentie a unei noi infractiuni in cursul termenului de incercare. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. rap. la art. 272 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept deapel la Curtea de Apel Craiova în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 04.11.2014.
Document: Hotarâre 943/2014 04.11.2014

Ce inseamna asta? sa imi eplice cineva pe intelesul tuturor, va multumesc
In mare intelegeti ce scrie acolo. Avind in vedere faptele pentru care ati fost trimis in judecata, au fost stabilite anumite masuri in ceea ce va priveste. Puteti face apel in 10 zile de cind ati primit solutia, daca aceasta hotarare o considerat netemeinica si nelegala.

Nu executa aceasta pedeapsa ptr ca a fost dispusa suspendarea conditionata. Deci nu il aresteaza. Atentie daca mai face o alta fapta in termenul stabilit pentru incercare, cei 2 ani si 6 luni, pentru ca nu va mai fi asa indulgenta instanta.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Adica se face inchisoare 6 luni? sau nu? eu ma refer daca se executa pedeapsa cu inchisoarea, asta nu inteleg, va multumesc
Nu, nu este o pedeapsa cu executare in regim de detentie.
Ati fost condamnat/a la o pedeapsa de 6 luni inchisoare a carei executare este suspendata conditionat pe perioada unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condmanare.
De asemenea instanta va atrage atentia asupra disp.art 83 c.pen. ( din vechiul cod penal), adica acestea:
Art. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
..........................
In privinta permisului de conducere acesta se va anula si veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, m-ati lamurit, nu mai sunt in ceata acum
Doamna Simona, eu mai am un dosar penal tot pentru conducere cu permisul suspendat, pe acesta il am la Pitesti si inca nu s-a rezolvat , nu s-a facut audierea la procuror , nu am primit nimic inca , acest dosar mi s-a intocmit prima data , la cel de-al doilea este pronuntarea de mai sus cu 6 luni. La acela pot primi direct condamnare cu executare? mentionez ca am marturist faptele, iar atunci can d-a intamplat asta a mai luat si o femeie la ocazie. Ce sa fac? sa fac recurs la dosarul penal cu 6 luni ? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - lamurire decizie judecatoreasca lorelei86 lorelei86 \\"Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 litera a C.p. şi art. 76 alin. 1 litera d şi art. 3201 Cod. procedură penală ... (vezi toată discuția)
De ce anume este conditionata suspendarea executarii pedepsei? fiddy fiddy Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul x, la o pedeapsă de 1 an şi 6 ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept Andreea 2017 Andreea 2017 Buna ziua!Am o condamnare pe care o voi atasa mai jos si vreau sa stiu cand se poate face reabilitarea...Multumesc! In baza art. 215 al. 1,2,3 V.C.p. cu ... (vezi toată discuția)