avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce anume este conditionata suspendarea executarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce anume este conditionata suspendarea executarii pedepsei?

Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul x, la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. În baza art. 71 alin. 1 si 2 C.pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua si b) C.pen., pe durata pedepsei principale. În baza art. 81 alin. 1 C.pen., dispune suspendarea condiţionata a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni, stabilit conform art. 82 C.pen. În baza art. 71 alin. 5 C.pen., suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a pedepsei. În baza art. 359 C.p.p., atrage atentia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen., privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 191 alin. 1, obligă inculpatul la plata a 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului se va avansa din fondurile MJ către Baroul x. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.10.2012.

suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a pedepsei---- intrebarea mea este:de ce este conditionata(conditionata de ce anume?) suspendarea executarii pedepsei? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:16, 6 Octombrie 2012
Este conditionata de conduita dvs. pe perioada termenului de incercare, conduita care prespune ca dvs. sa nu mai savarsiti o alta fapta penala in acest interval ( de 3 ani si 6 luni) .
Tocmai de aceea instanta v-a atras atentia ( in baza art 359 c.proc.pen.asupra disp.art 83 c.pen.) asupra posibilitatii revocarii suspendarii conditionate a executarii pedepsei in situatia in care veti savarsi o alta infractiune.
Art. 83 c.pen.
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna sentinta asta? aiurica aiurica 04/10/2012 Condamnare Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul SNI la o ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)