avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna sentinta asta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna sentinta asta?

04/10/2012 Condamnare
Solutie: În baza art. 87 alin. 5 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul SNI la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune testării aerului expirat sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza art. 71 alin. 1 si 2 C.pen., interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a doua si b) C.pen., pe durata pedepsei principale. În baza art. 81 alin. 1 C.pen., dispune suspendarea condiţionata a executării pedepsei principale pe un termen de încercare de 3 ani, stabilit conform art. 82 C.pen. În baza art. 71 alin. 5 C.pen., suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării condiţionate a pedepsei. În baza art. 359 C.p.p., atrage atentia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen., privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 191 alin. 1, obligă inculpatul la plata a 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului se va avansa din fondurile MJ către Baroul Ilfov. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 04.10.2012.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Pe scurt: SNI a fost condamnat la 1 an de inchisoare, cu suspendare. Asta inseamna ca daca vreme de 3 ani inculpatul nu mai calca pe bec, nu va face acest 1 an de inchisoare. Daca in decursul celor 3 ani mai primeste vreo condamnare, la aceea condamnare se va adauga si acest an de inchisoare. Inculpatul mai este dator statului cu 700 de lei, cheltuieli de judecata. Inculpatul putea sa faca recurs in 10 zile de cand i-a fost adusa la cunostinta sentinta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
In urma hotararii definitive permisul se va anula, dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare va veti putea prezenta sa sustineti examen in vederea obtinerii unui nou permis.
Dupa 3 ani de zile intervine reabilitarea de drept si in mod normal nu ar mai trebui sa figurati cu cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce anume este conditionata suspendarea executarii pedepsei? fiddy fiddy Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul x, la o pedeapsă de 1 an şi 6 ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat. cum redobândesc dreptul de a conduce autovehicule? Beberai Beberai Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320 ind. 1 C.p.p., condamnă pe inculpat la o pedeapsă de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce inseamna aceste articole penale si daca este condamnat sau nu.sau ce putem face sa il ajutam.multumesc inairina inairina Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: 1. În baza art. 293 alin. 1 C.pen coroborat cu art. 3201 alin.7 C.p.p., condamnă pe inculpatul ............., ... (vezi toată discuția)