avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ca mama sa ne imparta mostenirea (suntem 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ca mama sa ne imparta mostenirea (suntem 2 frati) ?

Mama ar dori sa ne imparta pamantul din extravilan, in mod egal, cedandu-ne si partea ei. Tata a decedat in Mai 2017 si nu am dezbatut mostenirea. Casa parinteasca si terenul sa ramana in dezbatere dupa moartea ei, dar vrea sa-mi cedeze mie (fiica) partea ei, intrucat am ingrijit de ei începând din 2013 si in prezent pe mama dupa moartea tatalui.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:34, 13 Septembrie 2018
Fara sa dezbateti succesiunea dupa tata, nu se poate.
Dupa dezbaterea mostenirii dupa tata, va poate dona cota mostenita de la acesta.
Multumesc
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dumneavoastra.

Ulterior, poate opera transferul dreptului de proprietate.

Cotele- parti din dreptul de proprietate, odata individualizate, pot fi transmise, cu titlu gratuit sau oneros.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ionela2809 ionela2809 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire legata de mostenire. Tatal meu este singurul mostenitor al bunicilor. Bunicii au decedat iar el ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de mostenitor eec eec Buna ziua, Va rog as dori sa va intreb cum pot obtine cerificatul de mostenitor dupa tatal meu mort din 26.06.2013.Mentionez ca mai am o sora si mama mea care ... (vezi toată discuția)
Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)