avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire legata de mostenire. Tatal meu este singurul mostenitor al bunicilor. Bunicii au decedat iar el urmeaza sa-si faca succesiunea. Tata are doua fiice, pe mine si pe sora mea, carora vrea sa ne dea cate o proprietate. Este posibil sa faca acest lucru in momentul realizarii succesiunii? Adica el sa cedeze anumite parti, prin contracte de vanzare-cumparare, pana sa se incheie succesiune? Sau trebuie sa-si faca mai intai succesiunea si apoi face separat contracte de vanzare-cumparare pentru fiecare dintre noi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionela2809 , utilizator 12:17, 3 Septembrie 2013
Intai succesiunea si apoi contracte de vanzare sau de donatie catre fiecare fiica.
Dupa dezbatarea succesorala, cota -parte din dreptul de proprietate , individualizata conform certificatului de mostenitor, poate fi transmisa , cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune km km In urma decesului bunicilor mei a ramas o masa succesorala care a fost mostenita de cei 3 copii ai lor. Acestia, la randul lor au decedat, iar noi, urmasii ... (vezi toată discuția)
Se poate ca mama sa ne imparta mostenirea (suntem 2 frati) ? 11111111 11111111 Mama ar dori sa ne imparta pamantul din extravilan, in mod egal, cedandu-ne si partea ei. Tata a decedat in Mai 2017 si nu am dezbatut mostenirea. Casa ... (vezi toată discuția)