avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din cauza câtorva proprietari care nu vor să-și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din cauza câtorva proprietari care nu vor să-și pună detectoare de gaze, distribuitorul a deconectat tot blocul și nu mai avem gaze de 3 săptămâni. Ce putem face în situația asta?

Buna ziua! De 3 saptamani tot blocul in care locuiesc este deconactat de la reteaua de gaze din cauza catorva apartamente care nu vor/nu pot sa-si puna alarma la gaze. Am sunat la distribuitorul de gaze si ne-au spus ca ei nu pot face nimic in privinta asta deoarece suntem toti la "comun" cu gazele neavand contuare separate si ca nu ne vor reconecta pana cand toate apartamentele vor fii conforme si ca totul tine de administrator. In calitate de locatara care are instalata alarma, unde pot depune plangere la administrator sau ce pot face in privinta asta? Suntem multe familii care nu mai stim ce sa le dam de mancare copiilor din cauza lipsei de gaze. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:45, 14 Septembrie 2018
Buna ziua. Cunosc un caz asemanator. Atunci era vorba doar de un singur locatar... Prin instanta sa decis obligarea acelui proprietar sa monteze acel detector de gaze sau blindarea portiuni de teava ce duce la apartamentul sau... Aici s-a ajuns la blindare... Vorbiti cu presedintele, luati un avocat bun, strangeti semnaturi de la toti locatari cu detectoare si mergeti in instanta...
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii suplimentare despre modul legal in care se poate impune montarea de detectoare de gaze, aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Poate fi vorba de un abuz la firmei de distributie gaze prin deconectarea blocului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana se pronunta o instanta muriti de mult de foame! Faceti bransamente individuale cat se poate de rapid si scapati de problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare gaze Aimee27 Aimee27 Locuiesc intr-un bloc cu 60 de apartamente. Dintre acestea, 5 apartamente au refuzat montarea senzorilor pt gaze iar consecința a fost oprirea furnizării ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)