avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa de folosinta a locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa de folosinta a locuintei

Buna ziua.
Am primit o cerere de chemare in judecata pentru plata lipsei de folosinta a locuintei pe o perioada de 7 luni, considerand ca exista o fapta ilicita, ca am produs un prejudiciu material si ca ma fac vinovata de toate aceste fapte. Am nevoie de sfaturile dvs, va rog. Situatia reala este urmatoarea:
- am lucrat in MAI din 1882 pana in iulie 2017. Sunt din Bucuresti, motiv pt care mi-a fost refuzat ajutorul pt chirie pana in 2010 cand am primit o locuinta de interventie.
- am 5 copii si am fost nevoita sa efectuez amenajari in locuinta , motiv pt care am facut CAR si credit
- cu data de 10 iulie 2017 am iesit la pensie. Dosarul si-a urmat cursul normal, instiintarea deciziei de pensionare cu notificarea de evacuare venind abia in decembrie.
- in acest timp, am facut toate demersurile pe care le puteam face, memorii, etc pentru a gasi o solutie., am facut rapoarte de amanare a evacuarii, avand in vedere ca eram in decembrie de sarbatori, cu 5 copii,Nu am avut si nu am nicio proprietate
- am reusit sa gasesc un apartament cu chirie si pe 31 ianuarie m-am mutat.
In tot acest timp, in raspunsurile lor negative, nu s-a specificat de cat obligativitatea platii chiriei, conform ctr fara alte pretentii pe care le ridica acum in tribunal, respectiv contravaloarea chiriei pe care o dau ei unui alt angajat.
Nu am refuzat evacuarea, doar am considerat la momentul respectiv, ca trebuie sa incerc si sa elimin orice posibilitate cat de mica de a rezolva aceasta problema f grea.
Va rog sa ma sfatuiti, cum sa ma apar?

Alte discuții în legătură

Litigiu chirias-proprietar emilpiros emilpiros buna seara. am mare nevoie de ajutor. In calitate de chirias, (fara nici un document incheiat de mai bine de un an !!!) azi mi s-a comunicat ca pana luni, ... (vezi toată discuția)
Evacuarea pe timp de iarna – executare silita d4dane d4dane Buna ziua, urmeaza sa particip la o licitatie publica pentru a cumpara un imobil executat silit in perioada Decembrie 2013 (inca nu stiu data exacta a ... (vezi toată discuția)
Evacuat cu copii minori odr1 odr1 stau in chirie si am primit avertisment sa eliberez apartamentul in 45 de zile, am doi copii minori si ii cresc singur.mie greu sa gasesc alta locuinta in asa ... (vezi toată discuția)