Buna ziua
De curand am avut un accident rutier in care nu am fost vinovat dar persoana vinovata e si victima accidentului cu rani usoare (mai exact cateva zgarieturi si o plaga taiata in zona capului de la sticla de geam ).
Pe scurt eu ma deplasam pe un drum judetean iar celalta persoana a asteptat pe dreapta pana a trecut o coloana de masini care mergea pe sensul acestuia si directia contara sensului meu de mers, dupa trecerea acesteia s-a angajat sa faca stanga spre intrarea in curtea unei institutii ,moment in care l-am acrosat in partea dreapta . Mentionez ca avea intrarea interzisa (semnul de interzicere manevra la stanga ce se afla la 10 m de intrarea in curtea institutiei ) si nici nu pare sa se fi asigurat in prealabil. Intrebarea mea este de ce mi-se face mie dosar penal de vatamare din culpa desi nu sunt vinovatul producerii accidentului ?
Lonapak
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dosar trebuie sa se deschida din oficiu, asa se face mereu deoarece a existat un incident de vatamare din culpa, o sa se claseze intr un final pesemne, adica puteti sa stati linistit daca nu sunteti vinovat.