avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal.

Buna ziua
De curand am avut un accident rutier in care nu am fost vinovat dar persoana vinovata e si victima accidentului cu rani usoare (mai exact cateva zgarieturi si o plaga taiata in zona capului de la sticla de geam ).
Pe scurt eu ma deplasam pe un drum judetean iar celalta persoana a asteptat pe dreapta pana a trecut o coloana de masini care mergea pe sensul acestuia si directia contara sensului meu de mers, dupa trecerea acesteia s-a angajat sa faca stanga spre intrarea in curtea unei institutii ,moment in care l-am acrosat in partea dreapta . Mentionez ca avea intrarea interzisa (semnul de interzicere manevra la stanga ce se afla la 10 m de intrarea in curtea institutiei ) si nici nu pare sa se fi asigurat in prealabil. Intrebarea mea este de ce mi-se face mie dosar penal de vatamare din culpa desi nu sunt vinovatul producerii accidentului ?
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 09:46, 15 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosar trebuie sa se deschida din oficiu, asa se face mereu deoarece a existat un incident de vatamare din culpa, o sa se claseze intr un final pesemne, adica puteti sa stati linistit daca nu sunteti vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu vatamare corporala grava adrian26 adrian26 Buna seara, As avea nevoie de o parere de specialitate in legatura cu un accident. Inainte de Craciun, seara la ora 18:00 circulam pe un drum national cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Procedura accident auto Jwjwj Jwjwj Bună seara Revin și cu o întrebare! Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai ... (vezi toată discuția)