avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marire valoare obiect de inventar pana la mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marire valoare obiect de inventar pana la mijloc fix

Buna ziua,
In luna august societatea a achizitionat piese pentru fabricarea unei matrite. Valoarea matritei obtinute (doar piesele) este cea a unui obiect de inventar, pe care l-am inregistrat in contabilitate.
In luna septembrie se factureaza manopera rectificarii pieselor pentru matrita. Valoare manoperei adaugata la valoarea pieselor fac ca acesta matrita sa aiba valoare de mijloc fix, adica peste 2500 lei.
Este posibil sa maresc valoarea obietului de inventar si sa il fac mijloc fix. Daca da, care sunt inregistrarile contabile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 16:22, 14 Septembrie 2018
Buna ziua,

Stornati nota cu obiectul de inventar cum s-a inregistrat initial si ulterior inregistrati pe cont de mijloc fix la septembrie. Amortizati incepand cu octombrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Amortizarea mijloc fi complet amortizat caruia ii maresc valoarea adinozaur1 adinozaur1 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema. Pe baza unui contract de prestari servicii IT mi=au fost facturate lucrari conform deviz, pe care initial am ... (vezi toată discuția)
Obiect inventar sau mijloc fix, neplatitor tva dona77 dona77 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui produs in valoare de 2852 lei inclusiv TVA (2300 fara TVA +552 TVA), de catre un neplatitor TVA (de la un platitor ... (vezi toată discuția)