avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu a respectat contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu a respectat contractul de munca

Am lucrat un an de zile cu contract de munca.La interviu mi s-a spus ca se lucreaza legal,dupa o luna am vazut ca nu se lucreaza legal ,ca nu se semneaza state de plata, ca nu primesc fluturasi de salariu.M-a trecut in cocediu fara plata sase luni.In tot acest timp am lucrat,am primit salariul.Am facut sesizare la I.T.M si nu a luat nici o masura,mai mult ,i-a permis angajatorului sa aduca state rectificative.La statele de plata nu sunt atasate doar trei cereri de c.f.p.Am disponibilizat incapand cu data de 21-09-2009.In perioada preavizului am avut probleme de sanatate,si a trebuit sa ma internez,am avut concediu medical pana la data de 06-10-2009.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:19, 9 Noiembrie 2009
Daca un angajator nu respecta contractul individual de munca,va puteti adresa instantei de la tribunal,pentru ca nu va costa nimic si oricum alta solutie nu aveti pentru ca cei de la ITM sunt interesati de alte lucruri nu de ce se intampla pe piata munci,nu am auzit pe nimeni sa fie ajutat de acestia.
Chemati angajatorul in judecata si o sa se schimbe treaba.
Bafta.
Interventie moderator:
:rtfm:
bogosianu:
Va rog frumos, pentru ultima oara, sa nu mai deschideti mereu un topic nou pentru fiecare intrebare legata de aceeasi problema! Nu se mai intelege nimic si nu putem sa dam raspunsuri exacte.
Mergeti pe topicul initial si puneti acolo toate intrebarile!
Blochez si acest topic.
Multumesc pentru intelegere!
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu pentru perioada de preaviz andreiszabou andreiszabou As dori sa stiu daca pentru perioada de preaviz se calculeaza zile de cocediu? sunt in preaviz pana in data de 5.02 , si am 3 zile de concediu ramase de anul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o firma woman woman I.T.M. a dispus ca unitatea angajatoare sa intocmeasca situatia c.o. din arhiva lor Orele suplimentare nu sunt evidentiate corespunzator iar daca vreau sa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a respectat contractul de munca bogosianu bogosianu Nu mi-a platit contributiile datorate, la fondul asigurarilor sociale de stat si fondul asigurarilor de sanatate.M -a trecut in concediu fara plata fara ca eu ... (vezi toată discuția)