avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu pentru perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu pentru perioada de preaviz

As dori sa stiu daca pentru perioada de preaviz se calculeaza zile de cocediu?
sunt in preaviz pana in data de 5.02 , si am 3 zile de concediu ramase de anul trecut.Se calculeaza si luna ianuarie la concediu , astfel sa primesc banii pentru luna aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:45, 27 Ianuarie 2010
Daca se poate sa primesc un raspuns .
Va multumesc anticipat
trebuie sa primiti indemnizatia pentru c.o. neefectuat anul trecut si toata indemnizatia pentru c.o. 2010... puteti sa cereti angajatorului sa faca si aceste plati... puteti sesiza si i.t.m. ...
Raspunsul este: da - pe perioada de preaviz contractul dvs de munca isi produce toate efectele, inclusiv aceea de a da dreptul, pro rata, la concediul de odihna. Deci, la incetarea contractului va trebui sa primiti echivalentul banesc al zilelor de C/O neefectuat pe anul 2009, precum si al zilelor de C/O aferente celor 31 (ianuarie) plus 5 (februarie) zile lucrate in anul 2010.

Ceea ce m-a amuzat insa a fost solicitarea dvs, usor iritata, de a vi se raspunde totusi, la 15:09, la o intrebare directionata spre forum la ora 14:11...sa stiti ca, in general, cei care raspund pe acest forum au si ei o slujba de baza, care nu este a raspunde la intrebarile de pe forum! Apreciem intelegerea dvs si ne cerem scuze pentru tardivitatea raspunsului!
Imi cer si eu scuzele de rigoare si sunt constient , ca fiind un forum public nu are nimeni obligatia sa raspunda acestor intrebari.dar ma gandeam ca daca nu primesc raspuns intr-o perioada mai scurta, mesajul postat sa fie lasat in urma (avand in vedere numarul destul de mare as zice eu de intrebari de pe acest forum).Va multumesc pentru ajutor si inca o data scuzele mele pentru aceasta nerabdare.
La desfacerea contractului individual de munca concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani,ceea ce inseamna zilele neefectuate din 2009 + zilele corespunzatoare pana pe 05.02.2010.

Perioada de preaviz este considerata ca si zile lucrate.

Alte discuții în legătură

Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)