avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC proaspat absolvent de liceu.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC proaspat absolvent de liceu.

Buna ziua, as dori un raspuns cat mai concret la intrebarea mea, concubina mea a ramas insarcinata acum 4 luni, eu anul acesta am terminat Liceul la Frecventa Redusa, momentan ma aflu in Somajul acela dupa terminarea studiilor, as putea beneficia de Indemnizatia de CCC in cazul in care ea nu este Eligibila?
Am uitat sa precizez faptul ca mi se termina somajul cu 1 luna inainte sa se nasca cel mic, adica in ianuarie si pe la sfarsitul lu februarie cel mic v-a veni pe lume, ce este de facut, sunt Eligibil?
Cel mai recent răspuns: MelitaBogdan , utilizator 11:53, 15 Septembrie 2018
Nu sunteti eligibil pentru CCC, decat in situatia in care aveti minim 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului in care ati realizat venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau v-ati aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010. (de exemplu, somaj, elev la zi etc.)
Multumesc frumos de raspuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua concediu pre-post natal /indemnizatie? Alex.b Alex.b Buna ziua, in data de 24 iunie mi s-a incheiat somajul. La acea data eram insarcinata deja in 4 saptamani. Data prezumtiva a nasterii ar fi undeva pe 26 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil LambruCristiana LambruCristiana Buna ziua! In prezent sunt angajata cu c.m.i. pe 4 ore timp de 3 luni. Mi l-au prelungit inca 3 luni. Acest c.m.i va expira in 27.05.2017.Acum in ianuarie dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pasarenick pasarenick Buna ziua ! Va rog frumos am si o intrebare cu noua lege privind indemnizatia pentru cresterea copilului ...Problema este ca nevasta mea trebuie sa nasca anul ... (vezi toată discuția)