avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tată disperat că nu-și poate vedea de doi ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tată disperat că nu-și poate vedea de doi ani fetița, deși există hotărâre judecătorească. Ce se poate face când mama nu o respectă?

Buna ziua! Pun acesta intrebare pentru un pentru tata disperat care nu si -a vazut fetita
de 2 ani !
Desi exista hotarare judecatoreasca pentru program vizita copil minor ,mama refuza acest lucru de 2 ani. Ce se poate face ?! Ea nu respecta nimic din hotararea care s-a dat .
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 18:32, 18 Septembrie 2018
S-a dus la copil la data şi ora din sentinţă şi mama nu i-a deschis uşa?
A sesizat domnul DGASPC-ul?
Mergeți la programul de vizita și în cazul refuzului cereți intervenția politiei , prin apel la 112 altfel se pot eschiva. .., depuneți plângere penala pt nerespectarea programului/hotărârii judecătorești , eventual faceti o sesizare in acest sens si la protectia copilului si faceți cerere de monitorizare a programului de vizită . La programul de vizita mergeți însoțit de un martor în permanență. Aveți un drum lung înainte și veți avea nevoie de foarte multa răbdare. Mult succes.
Metode de constrangere civile si penale.Vezi penalitati art 913
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate metodele bazate pe forta, ca cele descrise pana acum, nu vor da roade decat pe moment; nu veti putea trai asa, cu anii. De aceea, cea mai buna metoda, mai trainica este sa negociati. Si, si mai bine, sa negociati asistat de un mediator. Intotdeauna oamenii vor ceva si nu exprima tot in fata instantei sau a unei alte autoritati. In mediere este un cadru mai protejat, privat de discutie, medierea este confidentiala si deci se poate ajunge in profunzimea problemelor, pe care niciun judecator nu are timp sa le descalceasca (cu atat mai putin un functionar al statului). Pentru situatii personale, familiale sensibile, este clar cea mai indicata metoda.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Ioana Cornescu, Avocat
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Şobolan de tomberoane, câte penalizări şi condamnări penale au avut reuşită? Scopul este pedepsirea părintelui la care locuieşte copilul sau legătură trainică părinte-copil? Consideraţi că tracasarea prin instanţe, audierile, consilierile şi executările silite ale programului de relaţii, la care minorul, evident, este prezent, sunt benefice echilibrului psihoemoţional al minorului?
Doamna avocat, aveţi perfectă dreptate!

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca incredintare minor dorinaisac dorinaisac Buna ziua! As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care parintele caruia i-a fost incredintat minorul impiedica relatiile celuilalt parinte cu copilul ... (vezi toată discuția)
Propunere program vizita - preluarea sa nu se faca la domiciliul mamei si eventual in lipsa ei againstPAS againstPAS Ma puteti ajuta cu o propunere de program de vizita in care copilul sa nu fie preluat de la domiciliul mamei? Ce solutie ar fi? In timpul saptamanii sau cand ... (vezi toată discuția)