Buna ziua! Pun acesta intrebare pentru un pentru tata disperat care nu si -a vazut fetita
de 2 ani !
Desi exista hotarare judecatoreasca pentru program vizita copil minor ,mama refuza acest lucru de 2 ani. Ce se poate face ?! Ea nu respecta nimic din hotararea care s-a dat .
Mergeți la programul de vizita și în cazul refuzului cereți intervenția politiei , prin apel la 112 altfel se pot eschiva. .., depuneți plângere penala pt nerespectarea programului/hotărârii judecătorești , eventual faceti o sesizare in acest sens si la protectia copilului si faceți cerere de monitorizare a programului de vizită . La programul de vizita mergeți însoțit de un martor în permanență. Aveți un drum lung înainte și veți avea nevoie de foarte multa răbdare. Mult succes.
Toate metodele bazate pe forta, ca cele descrise pana acum, nu vor da roade decat pe moment; nu veti putea trai asa, cu anii. De aceea, cea mai buna metoda, mai trainica este sa negociati. Si, si mai bine, sa negociati asistat de un mediator. Intotdeauna oamenii vor ceva si nu exprima tot in fata instantei sau a unei alte autoritati. In mediere este un cadru mai protejat, privat de discutie, medierea este confidentiala si deci se poate ajunge in profunzimea problemelor, pe care niciun judecator nu are timp sa le descalceasca (cu atat mai putin un functionar al statului). Pentru situatii personale, familiale sensibile, este clar cea mai indicata metoda.
Martonze
Utilizator 3din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Şobolan de tomberoane, câte penalizări şi condamnări penale au avut reuşită? Scopul este pedepsirea părintelui la care locuieşte copilul sau legătură trainică părinte-copil? Consideraţi că tracasarea prin instanţe, audierile, consilierile şi executările silite ale programului de relaţii, la care minorul, evident, este prezent, sunt benefice echilibrului psihoemoţional al minorului?
Doamna avocat, aveţi perfectă dreptate!