avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal nesemnat !
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal nesemnat !

Buna ziua. Astazi,15 Sept 18, am fost oprit de catre un echipaj de politie,la intrarea in localitatea Tuzla,jud Constanta. Am dat actele politistului constatator si l-am intrebat pentru ce am fost oprit! Mi- a raspuns ca circulam cu 75km viteza si sa merg sa-mi arate pe inregistrare. Am fost cu el la masina politiei si nu se vedea foarte clar ca as fi mers cu 75,fiindca masina mea era mascata de un tir cu care m-am intersectat,iar locul cel mai vizibil unde se vede si numarul masinii mele pe radar apare ca circulam cu 50 la ora,regulamentar! I- am explicat agentului constatator si a zis ca se vede ca am mers cu 75 . dar pe filmare cand apare 75 km ,masina mea nu se vede. Deci cum poate face el poza cu numarul masinii si viteza de 75km?!?! Alte amanunte interesante ,sunt ca nu mi- a dat sa semnez P.V.,nu mi- a dat pv,nici macar copie si nici nu m-a intrebat daca am obiectii la "observatii"!!! I-am cerut pv si nu a vrut sa mi-l dea,a zis ca-l primesc prin posta! Se poate anula in instanta pv daca nu a fost semnat de mine si toate erorile comise de agentul constatator,dupa ce primesc pv prin posta??? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Criselly99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Criselly99 , utilizator 13:28, 26 Octombrie 2018
Buna seara,
Mai intai asteptati sa primiti procesul verbal si apoi veti vedea ce se poate face, in functie de ce si cum a fost scris in acesta de catre agentul de politie. Sunt unele mentiuni care ar trebui facute in procesul verbal si, daca lipsesc ori sunt incomplete, acest lucru poate sa va ajute.
Va multumesc pentru raspuns. As avea o intrebare : daca vine pv prin posta,e bine sa platesc amenda la jumatate in cele 15 zile si dupa aceea sa dau in judecata sau dupa primirea pv,sa merg direct sa fac contestatie la judecatorie? Ma gandesc ca daca judecatoria ma scoate "vinovat" sa nu platesc dupa aceea amenda la intreg ca si cum ar trece 15 zile! Cum sa procedez?


Claudia-Elena Mardare a scris:

Buna seara,
Mai intai asteptati sa primiti procesul verbal si apoi veti vedea ce se poate face, in functie de ce si cum a fost scris in acesta de catre agentul de politie. Sunt unele mentiuni care ar trebui facute in procesul verbal si, daca lipsesc ori sunt incomplete, acest lucru poate sa va ajute.

Puteti plati ca sa dati suma minima.
Si daca voi castiga procesul, m-i se vor restitui banii ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
Criselly99, utilizator
Daca solicitati acest lucru, da.

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie marcelutza marcelutza Buna ziua,am si eu o intrebare: am fost \"surprins\" de radar la iesire din localitate cu 75km/ora (cu 50 m inainte de placuta unde se termina localitate:P).Mi ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)