avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neacoperit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neacoperit

Bună ziua!
Cum este de procedat cu privire la un imprumut de tip C.A.R ce este pe numele mamei mele, care din păcate a decedat în urma cu 3,5 luni? Împrumutul este făcut la Casa de ajutor reciproc a pensionarilor, și din ceea ce am văzut în contract nu este specificat nimic cu privire la deces sau vreo asigurare în acest sens. Tatăl meu care este girant, a făcut dovada decesului cu certificatul de deces, cei de acolo au spunand ca acesta este obligat sa plătească ratele ramase. Mentionez ca și tatăl meu are un împrumut, iar suma ratelor va depăși valoarea veniturilor lui.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Florin1276 , utilizator 22:05, 16 Septembrie 2018
Buna ziua,
Acceptati va rog condoleantele noastre.
In calitate de girant tatal dvs va trebui sa asigure rambursarea creditului facut de catre mama dvs.
Daca amandoi au contractat imprumuturi la acelas CAR, cititi va rog din nou contractul mamei, comparati-l cu cel al tatalui.
Daca nu gasiti fisuri/diferente intre cele 2 contracte sau existenta unei asigurari intr-unul din ele (deci absenta in celalalt contract) nu veti avea posibilitatea de a cere o interventie in mediere.
Va trebui ca tatal sa faca la CAR o cerere de fuzionare a creditelor cu reesalonarea datoriei si stabilirea de rate lunare in conformitate cu legile in vigoare.
Daca CAR-ul nu se conformeaza va trebui actionat in justitie.
ATENTIE, nu lasati sa treca timpul, pastrarea initiativei dovedeste dorinta unui om cinstit de a asigura plata celor datorate in conditiile impuse de catre legile tarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Anulare contract girant MCC MCC Am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut de la un CAR. X-(Am constatat ca ne-a inselat, atat pe noi, cat si Car-ul, deoarece nu ne-a spus ... (vezi toată discuția)