Buna,sunt angajata din 3 in 3 luni acum in noiembrie o să am șase luni de când sunt angajata acestei firme,e posibil sa fiu pentru a doua oară o mămică fericită și vroiam sa știu dacă am sa primesc indemnizația daca in acest timp firma se hotărăște să îmi închidă contractul de munca?????
Daca sunteti insarcinata, firma nu are dreptul sa va concedieze. Daca sunteti insarcinata, aveti obligatia sa va anuntati angajatorul despre acest fapt, cu dovada de la medicul de specilaitate! Dupa ce angajatorul ia la cunostinta despre starea dvs., acesta nu are dreptul sa va desfaca contractul de munca si prin urmare veti putea sa primiti indemnizatia.
Poate fi concediata, chiar daca anunta ca este insarcinata ... vedeti art.60 alin.2 C.mun. - situatiile in care se poate concedia o gravida.
@ Sandrakarla
Care este data prezumata a nasterii si ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriori acestei date ?
Intrebare
Szegedi
Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)