avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Viitoare mamica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Viitoare mamica

Buna,sunt angajata din 3 in 3 luni acum in noiembrie o să am șase luni de când sunt angajata acestei firme,e posibil sa fiu pentru a doua oară o mămică fericită și vroiam sa știu dacă am sa primesc indemnizația daca in acest timp firma se hotărăște să îmi închidă contractul de munca?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 17 Septembrie 2018
Daca sunteti insarcinata, firma nu are dreptul sa va concedieze. Daca sunteti insarcinata, aveti obligatia sa va anuntati angajatorul despre acest fapt, cu dovada de la medicul de specilaitate! Dupa ce angajatorul ia la cunostinta despre starea dvs., acesta nu are dreptul sa va desfaca contractul de munca si prin urmare veti putea sa primiti indemnizatia.
Poate fi concediata, chiar daca anunta ca este insarcinata ... vedeti art.60 alin.2 C.mun. - situatiile in care se poate concedia o gravida.

@ Sandrakarla

Care este data prezumata a nasterii si ce statut ati avut in ultimii doi ani anteriori acestei date ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Szegedi Szegedi Buna seara, sunt insarcinata in luna a 3-a iar firma la care lucrez de aproape 3 ani se muta in alt oras.Pot sa cer sa ma trimite in somaj? Daca sunt somera ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida lavinia_serban lavinia_serban Vreau sa inteleg si eu concret niste lucruri legate de protectia gravidei. Eu sunt insarcinata in 4 luni jumatate, iar firma unde lucrez in momentul acesta nu ... (vezi toată discuția)
Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)