avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

Am vandut masina mea mamei mele prin act de vanzare cumparare.A fost inregistrat la finante noul proprietar.A cui este de fapt masina avand iin vedere ca certificatul de inmatriculare si cartea masinii nu le am schimbat cu noul proprietar.Masina o folosesc tot eu . Noua asigurare pe numele cui va fi facuta?
Cel mai recent răspuns: miturusanda , utilizator 08:11, 17 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masina este a cumparatorului. Exista un termen de 90 de zile in care trebuie finalizate formalitatile de inmatriculare. Detalii aici ... www.avocatnet.ro/articol_475...
Este indicat sa lecturati mentiunea ... Înmatricularea se efectuează pe numele proprietarului. Când se vinde o mașină care e deja înmatriculată, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate. Acesta e obligat să ceară autorităților de înmatriculare transcrierea faptului că dreptul de proprietate a trecut de la fostul proprietar la el, în termen de 90 de zile de când vânzarea-cumpărarea s-a încheiat. Cel care nu face acest lucru se trezește cu înmatricularea suspendată și, implicit, cu riscul de a fi amendat de polițiști dacă circulă așa.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
trandafir2, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, firma a, care are masina pe leasing după un anumit ... Cmorar Cmorar Buna ziua, firma A, care are masina pe leasing după un anumit timp o vinde agentului B care a lucrat pe ea. Intrebare: agentul B, în calitate de persoană ... (vezi toată discuția)