avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MEDICAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MEDICAL

Am fost angajat pana in data de 31.08.2017,iar din aceasta data pana in 22.05.2018 nu am avut contract de munca si nu am mai lucrat ( nu am cotizat in niciun fel la cas.cass,etc).
M am angajat incepand cu data de 22.05.2018 si lucrez si in prezent.
In data de 27.07.2018 am fost nevoit sa ma internez,deci implicit am avut acordat concediu medical pana in data de 10.08.2018.
La unitatea unde lucrez mi s a spus ca nu pot fi platit pentru ca nu am stagiul de cotizare de minim 6 luni in ultimele 12 luni.
Am inteles aspectul acesta insa mi s a adus la cunostinta faptul ca pe langa faptul ca nu voi fi platit,nici macar concediul medical nu l vor inregistra la unitate,pentru ca dansii asa stiu si au si intrebat la Casa de sanatate si le au spus acelasi lucru,ba mai mult pentru zilele in care am fost in concediu medical mi se va suspenda contractul individual de munca pentru incapacitate temporara de munca,si voi fi trecut cu ZILE DE INVOIRI,desi eu nu am facut aceasta cerere si nici nu am semnat pentru zile de invoire.Concediul medical il vor tine in unitate ca justificare pentru zilele in care nu am fost prezent si am fost internat.
As vrea sa imi raspunde ti si mie la cateva intrebari :
1.Este corect/legal sa nu mi inregistreze in unitate concediul medical ?
2.Este corect/legal ca in zilele in care am fost in co medical sa fiu trecut cu zile de invoire ?
3.Ce pot sa fac sa indrept aceste lucruri ?,Ce lege (mai exact articol,) reglementeaza speta mea ?
4.Zilele in care voi fi trecut ca invoit nu se vor considera stagiu de cotizare ? sau vechime in munca ?
5.Ce institutie imi poate clarifica situatia,in cazul in care unitatea nu va proceda corect in cazul meu ? Casa de sanatate ? ITM ?
6.Concediul medical trebuie obligatoriu inregistrat sau nu ?
7.Se poate inregistra in unitate concediul medical fara a fi achitat ? (in contabilitate cu valoare 0 ?)

Ar mai fi inca un aspect pentru care as vrea sa ma ajutati.Am inteles ca primele 5 zile din orice concediu medical se suporta de unitate si doar ce trece peste aceste zile se depune dosar la cas si se deconteaza ? Ei nu-mi iregistreaza concediul medical pe motiv ca nu mi l pot plati/deconta (ori decontarea se face de la cas),dar pentru primele 5 zile unitatea ar avea obligatia sa l achite,atunci nu vad de ce nu se poate inregistra si achita de la unitate chiar si in cazul in care in care nu am stagiul de cotizare complet.

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare g_dany19 g_dany19 Buna ziua. In urma cu o saptamana mi-am gasit un alt loc de munca. Printre documentele necesare la angajare mi s-a cerut adeverinta privind stagiu de ... (vezi toată discuția)
Nu am fost pontata desi am lucrat 10 ore pe zi viu viu Am scos stagiul de cotizare si am constatat ca, desi am fost prezenta (10 ore pe zi) am fost pontata numai 10-13 zile in fiecare luna din anul trecut in restul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mariusscr mariusscr Buna ziua In luna mai 2012 angajam o doamna care este cu functia de baza la alta firma si la firma noastra cu 4h. In perioada 01.05.2012-31.05.2012 doamna ... (vezi toată discuția)