avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire nepot

Buna ziua! In urma decesului mamei, vaduva la momentul decesului s a facut succesiunea la notar. Intre mine si frate. Am observat curand ca si fiul meu este mostenitor clasa 1. Ce pot sa fac sa isi primeasca dreptul de mostenire?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
dragos_mihai0256, utilizator
Cel mai recent răspuns: dragos_mihai0256 , utilizator 20:27, 16 Septembrie 2018
Copilul dumneavoastra va mosteni partea ce va revine dumneavoastra dupa ce nu veti mai fi. Acum nu intra ca mostenitori decat copii decedatei.

george-neagu a scris:

Copilul dumneavoastra va mosteni partea ce va revine dumneavoastra dupa ce nu veti mai fi. Acum nu intra ca mostenitori decat copii decedatei.
ok... am intrebat ca am vazut acest lucru pe un site al unui notar:
1) Clasa I de mostenitori sau clasa descendenţilor cuprinde copiii, nepoţii, strănepoţii etc. defunctului din căsătorie, din afara căsătoriei sau din înfiere.

Din punct de vedere al caracterelor juridice ale drepturilor lor succesorale, moştenitorii din această clasă :

a) sunt moştenitori rezervatari;

b) sunt moştenitori sezianari;

c) pot veni la succesiune atat în nume propriu cat si prin reprezentare succesorală;

d) sunt obligaţi să raporteze donaţiile.

Da,asa este.
Dar la succesiune vin in ordine. Primii copiii, daca nu mai sunt copii in viata, vin nepoții, daca nu mai sunt nici copii și nici nepoți in viata, vin stranepotii etc.

raluk0207 a scris:

Da,asa este.
Dar la succesiune vin in ordine. Primii copiii, daca nu mai sunt copii in viata, vin nepoții, daca nu mai sunt nici copii și nici nepoți in viata, vin stranepotii etc.

Aaaa, am inteles acum. Multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude ... stefangero stefangero La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude au drepturi succesorale si cum se numesc concret rudele din ultimul grad admis de lege? (vezi toată discuția)
Mostenirea cristinagutu cristinagutu Care sint mostenitorii legali in cazul unei decedate care nu a fost casatorita si nu a avut copii. Precizez ca in viata mai sintem doi frati . Copii celorlalti ... (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)