avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament fără succesiune dezbătută. Care e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament fără succesiune dezbătută. Care e situația bunurilor cuprinse în el?

am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu.

intrebarea mea este: Trebuia s-au trebuie sa fac vreun act ?Cand voi muri copii mei pot face succesiune dupa mine? sau dupa bunic? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
tatal meu nu a avut nimic (donatia este facuta pentru mine de tatal lui pe terenul si casa bunicului)pe ce trebuie facuta succesiunea?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
testamentul nu e act de proprietate, trebuie sa mergeti cu testamentul la notar , sa obtineti in baza lui certificatul de mostenitor. Puteti sa mai stati asa cum ati stat si pana acum si sa ii lasati pe copii sa se lupte cu toate astea.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui facuta succesiunea si dupa bunic si dupa dvs.
Ati tinut in casa, la pastrare un testament, pe care nu l-ati valorificat.
Testamentul nu este act de proprietate, ci doar o dispozitie pentru cauza de moarte.
La dezbaterea succesinii dupa bunic ar trebui sa fie prezenti si ceilalti copii ai bunicului (daca are si sunt in viata) sau nepotii de la copii (daca are si sunt in viata) sau stranepotii (daca are si sunt in viata). Descendentii sunt mostenitori rezervatari si pot solicita reductiunea testamentului pentru incalcarea rezervei succesorale.
Daca eventualii copii sau nepoti sau stranepoti in viata se prezinta la dezbaterea succesiunii si declara ca nu au nici o pretentie, abia atunci, in baza certificactului de mostenitor veti deveni proprietarul imobilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunicul dumneavoastra.( succesiunea testamentara poate coexista cu succesiunea legala ).

Asadar, trebuie eliberat certificatul de mostenitor.

Dupa decesul dumneavoastra, succesori sunt copii dumneavoastra.

Ei trebuie sa dezbata succesiunea dupa dumneavoastra.

Succesiunea este dezbatuta in ordinea deceselor, stabilindu-se calitatea de succesori, cotele -parti din dreptul de proprietate, precum si bunurile cuprinse in masa de impartit.

Testamentul reprezinta o liberalitate, act cu titlu gratuit, ce poate fi supus reductiunii, daca lezeaza rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.

Clasa succesorilor rezervatari este cuprinsa din descendenti, sot supravietuitor si parinti.

Asadar, copiii bunicului dvs.pot contesta testamentul perfectat.

Trebuie citati cand se dezbate succesiunea, pot vor intelege sa nu conteste testamentul .


Succes.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament eu45ani eu45ani O familie fara copii, ea moare prima si rudele ei renunta la partea lor. El face un testament unui nepot. Apoi revine si anuleaza testamentul, facand altul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Olga-Marcela Olga-Marcela Tatal meu a avut mai multi frati. Toti au primit mostenire de la tatal lor pamant arabil. Una dintre surori nu a avut copii si a lasat prin testament unui ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)