avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta vanduta intre 2 firme de recuperare creante; ...
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta vanduta intre 2 firme de recuperare creante; executare silita in curs; incuviintare a executarii de catre instanta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie;
- creanta aferenta unui credit neperformant a fost vanduta de catre banca unei firme de recuperare creante;
- firma de recuperare creante, cu sediul in strainatate a inceput executarea silita. Executorul judecatoresc angajat de aceasta a primit incuviintarea de catre instanta a executarii;
- debitul nu a fost recuperat;
- ulterior creanta a fost vanduta catre o alta firma de recuperare creante, de asemenea cu sediul in strainatate. Acelasi executor judecatoresc, in baza aceluiasi dosar de executare silita, a demarat executarea in numele noii creditoare.
Este nevoie in acest caz de o noua incuviintare a executarii silite din partea instantei, avand in vedere ca o alta creditoare solicita recuperarea?
Exista obligatia ca debitorul sa fie instiintat despre cesiunea creantei intre cele 2 firme de recuperare creante inainte de reluarea executarii, in numele noii creditoare?
Va multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 12:11, 17 Septembrie 2018
Daca noua Cesiune de Creante nu v-a fost Notificata in scris Postal cu Confirmare de primire in 10 zile de la cesiune ,debitul supus recuperarii in favoarea noului creditor este nul ,adica neopozabil fata de dumneavoastra la fel si executarea silita si executarea tocmai buna de anulat
Executorii judecatoresti bazandu-se pe faptul ca instantele nu-i deranjeaza cu nimic si pe principiul care se prinde si face Contestatie la Executare are de castigat si care nu plateste ca prostul unor firme mizerabile ingaduite de Isarescu Mogului lor.

Am un caz asemanator dar eu intentionez pe langa Contestatia la Executare sa atrag si raspunderea penala a executorului care este functionar public si raspunde pentru Abuz in Serviciu...
Pentru mai multe detalii lasati-mi o adresa de mail cat mai urgent ca este un termen limitat de actiune in instanta extrem de scurt.


Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creditului ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, Am discutat ieri cu cineva o situatie si e nevoie de niste minti luminate pentru a deslusi misterul. Persoana are un credit la banca X luat in ... (vezi toată discuția)